Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До святкування 750-річчя міста Львова фонтани на площі Ринок відновлять свою роботу

Інститут “Львівмістопроект” розробив проект відновлення роботи чотирьох фонтанів, розташованих на площі Ринок. Втіленням проекту займається “Укрзахідпроектреставрація” спільно з “Львівреставрацією”. Проект відновлення фонтанів входить в проект реставрації площі Ринок, тому фінансування відбуватиметься з державної субвенції, виділеної на проведення святкування 750-річчя міста Львова. Роботу фонтанів відновлять до дня святкування 750-річчя міста Львова (орієнтовно у жовтні).
“На даний момент проект влаштування циркуляції води, очистки чаш фонтанів  і реставрації скульптурних груп майже готовий. Зокрема, зовсім новий підхід щодо подачі води у фонтани. Вода не буде подаватися  як колись з водогону і витікати в каналізацію, що було дуже неекономно  в плані оплати, і тим більше не буде подаватися  за графіком з шостої до дев’ятої. Воду будуть заливати раз на сезон в чашу  фонтану, де вона буде циркулювати за допомогою насосів в автономному режимі. Встановивши найпростіші фільтри і механічно сачком щоранку очищуючи воду від грубого сміття, ми зможемо насолоджуватися потоком води у фонтанах кожен день. Закупівля системи насосів обійдеться  місту зовсім недорого, очевидна економія води перекриє витрати на обладнання,” - повідомив “Гал-info” президент благодійного фонду Збереження історико-архітектурної спадщини  Львова Андрій Салюк.
  “Вартості проекту відновлення фонтанів я не знаю, проте це входить в загальний кошторис  реставрації площі Ринок. Режим роботи фонтанів поки що не визначений, проте я не думаю, що вони будуть працювати кожен день,” - повідомив “Гал-info” перший заступник міського голови Микола Одуха.   
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ