Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До Тимошенко приїхали слідчі СБУ

Слідчі СБУ приїхали в Качанівську виправну колонію для проведення слідчих дій з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Слідчі приїхали, вони надали всі необхідні документи", - сказав журналістам у п'ятницю начальник Качанівської колонії Іван Первушкин, повідомляє УП.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко підтвердив дану інформацію.

"Я був сповіщений про те, що сьогодні слідчі планують уперше, до речі, після переведення Юлії Володимирівни, проводити слідчі дії. Однак, я не знаю, які це слідчі дії, у якому обсязі вони будуть проводитися", - сказав Власенко.

Він також відзначив, що планував відвідання Тимошенко в п'ятницю, поза залежністю від того, чи будуть проводиться з нею слідчі дії.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року присудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

Тимошенко знаходилася з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Головне слідче управління СБУ продовжує розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Тимошенко в здійсненні замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів зобов'язань корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії на суму $405,5 млн.

Шевченківський районний суд Києва обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту в справі ЄЕСУ. Тому в Качанівській колонії Харкова Тимошенко знаходиться в приміщенні слідчого ізолятора, до виправних робіт не залучається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ