Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До ВАСУ прибули нардепи від БЮТ і Партії регіонів

До Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) прибули нардепи від БЮТ і Партії регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема прибули нардепи від БЮТ: Сергій Соболєв, Валерій Писаренко, Андрій Сенченко, Володимир Пилипенко. Прибули також голова Народного руху Борис Тарасюк, перший Президент України Леонід Кравчук.

До ВАСУ зайшли також нардепи від Партії регіонів Вадим Колесніченко й Ельбрус Тедеєв.

Нагадаємо, засідання ВАСУ за позовом прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко призначене на сьогодні, 19 лютого, на 11:00.

16 лютого ц.р. лідер БЮТ Ю.Тимошенко особисто подала до ВАСУ позовну заяву про оскарження результатів президентських виборів в Україні. За ії словами, позовна заява нараховує 9 томів, в яких містяться докази фальсифікацій на виборах. Ю.Тимошенко додала, що планує залучити до судового розгляду міжнародних спостерігачів, зокрема від ОБСЄ, в якості свідків. Також вона повідомила, що надала суду фото- та відеоматеріали, які свідчать про фальсифікації, а також перелік виборчих дільниць, на яких були зафіксовані фальсифікації. Ю.Тимошенко додала, що на суд чиниться тиск з боку Генеральної прокуратури.

Як повідомлялось, ЦВК 14 лютого офіційно оголосила В.Януковича переможцем виборів Президента України. Всі члени ЦВК підписали відповідний протокол. 5 членів ЦВК підписали протокол із "окремою думкою", в тому числі і заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна.

За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів В.Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Ю.Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів), - РБК-Україна.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ