Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До відзначення річниці бою під Крутами у Львові презентували брошуру про єдину у Львові вцілілу могилу УСС

З нагоди сьогоднішнього відзначення 90-ї річниці бою під Крутами у Львові презентували брошуру про єдину у Львові незруйновану могилу УСС – бійців Української Галицької Армії, що розташована на цвинтарі Старого Знесіння.
Як зазначає директор парку «Знесіння» Олександр Завадович, така презентація спрямована на популяризацію пам'яток українського визвольного руху періоду Першої світової війни і для поширення інформації про діяльність УСС та УГА.
«Ми хочемо, щоб львів'яни більше дізналися про історію свого регіону, зокрема, щодо стрілецького поховання, що на цвинтарі Старого Знесіння – братської військової могили стрільців Української Галицької Армії, полеглих у боях на „Знесінні” в грудні 1918 року під час українсько-польської війни. Це єдина у Львові вціліла могила УСС, яка, до речі, є на офіційному обліку, щоб зареєструвати на місцевому рівні як пам'ятку історії», – говорить Олександр Завадович.
За його словами, брошуру поширюватимуть безкоштовно в бібліотечних та музейних установах міста, а також в дирекції парку «Знесіння».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ