Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До «Вікна життя» у Львові принесли першого покинутого малюка

Першого малюка, якого вдалось врятувати завдяки «Вікну життя», перевели у дитячий будинок №1. Про це повідомила прес-служба народного депутата України Петра Писарчука.
 

«Новонародженого хлопчика вагою більше 3 кг та зростом 52 см підкинули у «Вікно життя» 12 липня о 16.45, – повідомила завідуюча відділенням новонароджених Львівського державного обласного клінічного перинатального центру Лариса Куновська. – Малюк пробув у лікарні майже два тижні, протягом яких його обстежили та змогли підготувати документи для передачі у сиротинець». За словами Лариси Куновської, немовля є у хорошому фізичному стані і за час перебування у перинатальному центрі встигло набрати 300 г додаткової ваги.

 

Перше в Україні «Вікно життя» у Львівському державному обласному клінічному перинатальному центрі, що на вул. Вашингтона, 6, відкрили у травні ц.р. Це пункт, де можна анонімно залишити небажане немовля.

 

«Вікно життя» - лише початок широкомасштабної акції, покликаної звернути увагу суспільства на проблему жорстокого ставлення до небажаних новонароджених дітей. Ініціатива обумовлена тим, що лише цього року у Львові знайшли трьох мертвих новонароджених дітей. Наступним кроком реалізації акції стане інформаційна кампанія для школярів та студентів.

 

У межах проекту вже працюють телефони довіри - 247-47-01, 247-47-02, завдяки яким жінки, що знаходяться у відчаї та можуть зробити чимало помилок, мають змогу поспілкуватись з психологами.

 

У майбутньому "Вікна життя" планують відкрити при всіх церквах, як це практикується закордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ