Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Євро-2012 кількість камер відеоспостереження у Львові зросте з 200 до 700

До травня у центрі Львова буде встановлено більше 20 камер відеоспостереження. Це допоможе передбачати, виявляти та оперативно реагувати на всі порушення, у тому числі й дорожнього руху. У планах також створення єдиної системи безпеки Львова. Про це йшлося сьогодні на представленні пілотного проекту «Безпечне місто».
Сьогодні у місті діє близько 200 відеокамер. Вже за три роки правоохоронці планують збільшити їх число до 700. Особливу увагу приділятимуть центральній частині міста, а також найбільш криміногенним районам Львова. Відеонагляд встановлюватимуть у місцях масового скупчення людей, на особливо важливих об’єктах. Таких як банки, магазини зброї, ювелірні крамниці, архіви та музеї. Окрім цього, відеокамери пильно стежитимуть за безпекою на дорогах Львова, адже їх також встановлять на виїздах та в’їздах у місто, перехрестях, аварійно-небезпечних ділянках.
Вже розроблено концепцію створення єдиного ситуаційного центру у Львові. Він об’єднає операторів, аналітиків та експертів, які комплексно вирішуватимуть проблеми безпеки на вулицях міста Лева та координуватимуть дії різноманітних служб.
При підготовці проекту розробники керувалися, найперше, досвідом європейських міст, де вже понад 15 років діють такі системи безпеки, і завдяки їм вдається не тільки запобігати правопорушенням та злочинам, але й оперативно реагувати на них. В європейських містах це допомогло вдвічі зменшити кількість розбоїв, грабежів та крадіжок. Між тим, правоохоронці стали частіше виявляти такі приховані злочини як торгівля наркотиками чи хуліганство.
У Львові такий комплексний проект впроваджуватимуть вперше в Україні. Зазначимо, що однією з вимог комісії по підготовці до Євро-2012 є гарантія безпеки на вулицях міста. Планується, що єдиний ситуаційний центр запрацює у Львові ще до початку єврочемпіонату. Ініціатором цього стало керівництво Головного управління МВС України у Львівській області.
Про це «Гал-info» повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ