Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До загального фонду місцевих бюджетів на Львівщині зібрано 3,6 млрд грн - 93% до плану

11 січня під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Олексія Сторчила та начальника Головного управління Міндоходів області Віталія Пекарчука відбулась розширена нарада з питань особливостей формування місцевих бюджетів Львівської області на 2014 рік. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Учасниками засідання, що відбулось в приміщенні Головного управління Міндоходів, були голови районних державних адміністрацій, мери міст обласного значення, голови районних рад, голови бюджетних комісій обласної, районних та міських (міст обласного значення) рад, а також керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, державних податкових інспекцій та структурних підрозділів ГУ Міндоходів у Львівській області.

Зазначимо, що Львівська обласна державна адміністрація підтримала ініціативу ГУ Міндоходів області щодо проведення зустрічі у такому форматі для одночасного залучення всіх учасників бюджетного процесу, надання їм практичних порад з формування дохідної частини бюджетів.

Олексій Сторчило у вступному слові розповів про стан виконання місцевих бюджетів області в 2013 році та основні чинники, які вплинули на рівень виконання плану мобілізації доходів до місцевих бюджетів.

«За оперативними даними до загального фонду місцевих бюджетів області в 2013 році мобілізовано 3,6 млрд. грн., що становить 92,9 відсотка до плану і 104,7 відсотка до надходжень у 2012 році. Суттєвий вплив на рівень мобілізації доходів до місцевих бюджетів мають сповільнення темпів виробництва та реалізації промислової продукції, незначний ріст фонду оплати праці у виробничій сфері порівняно з бюджетною, а також необґрунтоване завищення планових показників при затвердженні місцевих бюджетів», – зазначив він. Також, за його словами, у підсумку 2013 року спостерігається відсутність реальних розрахунків податкової бази при затвердженні місцевих бюджетів.

Під час доповіді перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу, що бюджет на 2014 рік за попередніми прогнозами буде надзвичайно напружений. «За таких умов усім учасникам бюджетного процесу необхідно вжити конкретних заходів для прийняття у встановлені терміни збалансованих і реальних до виконання місцевих бюджетів на 2014 рік. Ми повинні оптимізувати видатки та провести їх раціональний розподіл, сформувати спільно з Головним управлінням Міндоходів реальні до виконання завдання з мобілізації до місцевих бюджетів податків і зборів. Важливою також є розробка проектів регіональних програм, підготовка пропозиції щодо пооб’єктного розподілу коштів бюджету розвитку, природоохоронного та дорожнього фондів. Ми не повинні допустити розпорошення коштів та їх неефективного використання», – наголосив О.Сторчило.

Загалом, під час наради було обговорено підсумки процесу бюджетування податкових платежів у 2013 році та особливості бюджетування платежів, що зараховуються до місцевих бюджетів області на 2014 рік, систему взаємозв’язків обласного та місцевих бюджетів на Львівщині та основні питання формування місцевих бюджетів на 2014 рік.

Також учасники зустрічі заслухали інформацію про основні показники проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2014 рік, розглянули проблеми погашення податкового боргу до місцевих бюджетів області, очікувані показники надходжень податку на доходи фізичних осіб, а також надходження ресурсних платежів та плати за землю до місцевих бюджетів у поточному році. На завершення наради також було проведено інтегральну оцінку рівня розвитку оподаткування та рівня використання податкового потенціалу регіонами області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ