Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До закону про Кабмін парламент може приймати зміни у будь-який час – Олесь Доній

„Верховна Рада є вищим законодавчим органом і згідно з Конституцією України, може приймати будь-які закони, навіть такі, що обмежують повноваження Президента Віктора Ющенка”, – повідомив „Гал-info” політолог Олесь Доній.
 На його думку, говорити про можливий вступ в дію Закону „Про Кабінет Міністрів України” після виборів глави держави є передчасно. „Парламент може приймати закони, які обмежують конституційні повноваження Президента, навіть якщо Президента було обрано народом з ширшими повноваженнями. Це нормальний Конституційний процес, який жодним чином не порушує Конституцію України. Також парламент може прийняти будь-які зміни, в тому числі і у Закон „Про Кабінет Міністрів України” після його прийняття і оприлюднення”, – зазначив Олесь Доній.
Нагадаємо, лідер Громадянського руху народної самооборони Юрій Луценко підкреслив, що закон про Кабмін має вступити в силу після виборів Президента.
"Якщо говорити про кабмінівський закон, то давайте згадаємо президентські вибори. Ми вибирали главу держави, розраховуючи, що він буде керувати зовнішньою політикою України", - сказав журналістам Юрій Луценко.
"Потрібно в законі прописати: набирає сили після обрання нового президента. Щоб люди, що голосували за главу держави, точно знали, які в нього будуть повноваження. А взагалі цю історію перетворили у фарс. Одне вето, інше", - зазначив лідер Громадського руху народної самооборони.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ