Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Добродомов: 178 членів Кабміну мають статус учасника бойових дій, а бійці АТО мусять ще воювати з бюрократами

Антикорупційний комітет вимагає оприлюднити списки посадовців, які стали «учасниками АТО». Відомо, що 178 членів Кабміну мають статус учасника бойових дій, що у свою чергу викладає низку питань на кшталт: чому урядові клерки без проблем отримують статус, а реальним сотням учасників АТО необхідно за нього воювати із бюрократами. Таку інформацію від народного депутата Дмитра Добродомова поширила його прес-служба.

Як йдеться в повідомленні, Комітет з питання запобігання і протидії корупції за ініціативи Дмитра Добродомова прийняв рішення звернутись до Міністра соціальної політики і Голови міжвідомчої комісії з проханням надати списки осіб, яким було надано статус учасників АТО.

Чому це актуально і важливо? – Відповідно до ч. 7 статті 1 Закону «Про очищення влади» процедура люстрації не застосовується до чиновників, які визнані учасниками бойових дій під час проведення антитерористичної операції на сході України. Цією нормою активно користуються "нечисті службовці", що понад усе намагаються втриматись за своє крісло. В Міністерстві юстиції підрахували, що понад 200 осіб отримали статус учасників АТО, хоча не брали участі в бойових діях на сході України

Яскравий приклад – надання статусу учасника антитерористичної операції колишньому заступнику міністра регіонального розвитку будівництва і ЖКГ України Дмитру Ісаєнку. Якби не активна позиція депутатського корпусу – Ісаєнко і досі перебував би на посаді і користувався пільгами.

Цей показовий випадок змусив ще одого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрія Білоусова написати заяву про відмову від статусу учасника антитерористичної операції

Ще один приклад: 15 січня Міжвідомча комісія надала статус учасника бойових дій прокуророві Донецької області Миколі Франтовському, його першому заступнику Олександру Лівочку та ще 24 підлеглим. Попори наявність усіх документів сумніви виникли у багатьох членів комісії, адже голосували двічі, тому що перший раз рішення не було прийнято через брак голосів: "за" лише 9 членів комісії, 2 "проти" і 9 членів комісії "утрималося".

Політик запропонував, а Комітет одноголосно підтримав, звернутись до Міністра соціальної політики України Павла Розенка і Голови Міжвідомчої комісії Артура Дерев’янка з проханням надати списки усіх осіб (із зазначенням їх імен, посад та іншої інформації), яким було надано статус учасника бойових дій за участь в АТО.

Підтримала ініціативу і громадскість в особі М. Маньковського, члена Громадського люстраційного комітету. Також пролунала пропозиція розглянути можливість включення до міжвідомчої комісії одного з членів парламентського комітету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ