Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Документальний фільм Голод до правди покажуть у Києві
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Документальний фільм "Голод до правди" покажуть у Києві

21 травня, о 19.00, в Українському домі відбудеться відкритий показ повнометражної документальної стрічки «Голод до правди». Вхід вільний.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Українського інституту національної пам'яті.

Фільм розповідає історію Ріа Клайман, молодої канадської репортерки, яка проїхала центральними районами СРСР, коли там лише починався штучний голод. Її газетні статті про події 1932-33 років були одним із небагатьох джерел правди. Саме за опис Голодомору і ГУЛАГу Ріу Клайман вигнали з Радянського Союзу. Пізніше репортерка взялася за хроніки ранніх років влади Гітлера.

У "Голоді до правди" історія Клайман переплітається з розповіддю про життя родини спецпризначенця Збройних сил України Сергія Глондаря. Він був захоплений у полон у бою під Дебальцевим – наступного дня після того, як за мирною угодою Мінськ-2 зброя керованих Російською Федерацією бойовиків мусила замовкнути. Глондар – батько двох доньок, проте ніколи не бачив молодшу з них, а впродовж 700 днів полону його родина отримала тільки сім літер.

Фільм спільного виробництва Фонду "Канада – Україна", Messy Moment Media та об’єднання українських документалістів "Вавілон’13".

Контакти:

Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору

Тел.: 044 389 97 77; 050 330 75 55

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ