Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Документація на реставрацію театру ім. М.Заньковецької у Львові готова тільки на 30%

Проектно-кошторисна документація для реставрації театр ім. М.Заньковецької у Львові готова тільки на 30% – через недостатнє фінансування. Про це Гал-інфо повідомив заступник генерального директора театру ім. М. Заньковецької з питань капітального будівництва Роман Порада.

За його словами, вартість документації складає 7 млн 800 тис. грн. Як пояснив заступник генерального директора театру з питань капітального будівництва, підготовка проектно-кошторисної документації залежить від фінансування. «За рік, думаю, її можна було б завершити», – зазначив він.

Нагадаємо, що відповідним розпорядженням колишнього голови Львівської ОДА Віктора Шемчука торік  на театр було виділено 5 млн грн, половину з них направили на перший етап документації реставрації театру. Відповідно, для того, щоби її повністю завершити, треба ще 4,5 млн грн. Як зазначив Роман Порада, цього року облдержадміністрація профінансувала лише 737 тис. грн.

Додамо, що у 2017 році театр імені Марії Заньковецької відзначить свій 100-річний ювілей. Відповідну постанову про відзначення цієї дати на державному рівні видала Верховна Рада України. Відтак, передбачені реставраційні роботи та будівництво господарської бази для театру на вул. Богдана Хмельницького. Наразі, за словами Романа Поради, не відомо скільки грошей на це дасть держава, тому що готується фінансове підтвердження цих заходів.

Орієнтовно вся вартість відновлювальних робіт у театрі може обійтися в понад 600 млн грн. За системного фінансування на реконструкцію знадобиться максимум 3-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ