Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доля закону про особливий статус Донбасу залежить від результатів «нормандської» зустрічі, — Корнієнко

Влада визначиться в питанні, чи продовжувати дію закону про особливий статус Донбасу, після зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки».

Про це в інтерв’ю hromadske повідомив голова партії «Слуга народу» та перший заступник голови цієї фракції Олександр Корнієнко.

«Ми чекаємо, чим завершиться зустріч у «нормандському форматі». Далі будемо оперативно визначатися», — сказав він.

Корнієнко також нагадав, що раніше президент Володимир Зеленський пропонував розробляти новий закон про особливий статус Донбасу. Водночас він зазначив, що поки що у Верховну Раду не надходив жодний проект нового закону.

На запитання, хто буде розробляти можливу нову версію закону, Корнієнко зазначив: «Можливо, це буде наш комітет (з питань державного будівництва та місцевого самоврядування — ред.), є тимчасова слідча комісія з колегами з інших фракцій під головуванням Рахманіна (Сергій Рахманін, голова фракції «Голос» — ред.) Певні обов'язки вона на себе візьме. Є профільний заступник в Офісі президента — Ігор Жовква, є Вадим Пристайко — міністр закордонних справ і є пан Андрій Єрмак — помічник президента, який курує цей напрямок. Я думаю, що тут достатньо людей і точно буде в кого спитати і зробити цей процес максимально інклюзивним. Це така тема, яку треба обговорити з людьми максимально широко».

Повне інтерв’ю з Олександром Корнієнком дивіться та читайте на hromadske у понеділок, 25 листопада, на всіх платформах.

Нагадаємо, лідери «нормандської четвірки» — президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель — зустрінуться 9 грудня у Парижі.

Водночас президент РФ Путін тепер вимагає від України продовжити дію закону про особливий статус Донбасу, який втрачає чинність 31 грудня 2019 року. Слідом за Путіним про це заявили в так званій «ДНР».

Особливий статус — скорочена назва закону Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який Рада ухвалила ще у 2014 році й кілька разів продовжувала, востаннє — до 31 грудня 2019 року, однак фактично закон ніколи не діяв. 

Закон визначає, що особливий порядок місцевого самоврядування у Донецькій та Луганській областях здійснюють виключно органи місцевого самоврядування, які будуть обрані на позачергових виборах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ