Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дональд Трамп уперше зустрівся з главою КНДР Кім Чен Ином

У Сінгапурі розпочалася історична зустріч Дональда Трампа та Кім Чен Ина. Уперше в історії президент США зустрівся з главою Північної Кореї.

Трамп та Кім Чен Ин привітали одне одного, потиснувши руки. Пізніше вони перейшли до закритих переговорів, на яких були присутні лише їхні перекладачі.

Раніше ЗМІ з посиланням на Білий дім повідомляли, що розмова двох президентів може тривати не більше 45 хвилин.

На порядку денному цієї зустрічі, до якої країни готувалися кілька місяців, було питання ядерного роззброєння Північної Кореї. Дональд Трамп мав намір переконати Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї в обмін на економічну допомогу.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час перемовин не відповів на запитання, чи відмовиться його країна від ядерної зброї.

Трамп заявив, що переговори з КНДР відбулися краще, ніж будь-хто міг очікувати.

Лідери США та КНДР також заявили про підписання «дуже важливого та всеосяжного документу», деталі якого наразі не розголосили.

Кім Чен Ин також підтвердив підписання «історичного документу»:

«Ми мали історичну зустріч та вирішили залишити минуле позаду і ми підписуємо істричний документ», — сказав північнокорейський лідер.

До складу делегації Кім Чен Ина входили міністр закордонних справ і заступник голови Центрального комітету партії. Раніше передбачалося, що на переговорах буде присутня сестра Ина Кім Е Чжон.

До складу делегації Трампа входили держсекретар Майк Помпео, радник з нацбезпеки Джон Болтон, начальник штабу Білого дому Джон Келлі і перекладач.

Перемовини завершилися робочим ланчем. Трамп під час зйомок журналістами, жартуючи попросив сфотографувати їх з північнокорейським лідером так, щоб вони виглядали «стрункими та привабливими».

На початку травня президент США Дональд Трамп планував зустріч з главою Північної Кореї Кім Чен Ином у Сінгапурі 12 червня.

Згодом Трамп заявив, що що саміт з лідером Північної Кореї «може бути відкладений». 24 травня Трамп скасував зустріч з Кім Чен Ином, оскільки лідер КНДР продемонстрував у свої останніх заявах  «злобу і відкриту ворожнечу».

Водночас Кім Чен Ин заявив, що його зустріч з Трампом має відбутися.

1 червня Трамп підтвердив зустріч з Кім Чен Ином на саміті у Сінгапурі.

Напередодні саміту США пообіцяли «унікальні» гарантії КНДР за повне ядерне роззброєння.

Президент Дональд Трамп заявив, що він «обов’язково» запросить Кім Чен Ина до США, якщо їхні переговори на вищому рівні в Сінгапурі пройдуть добре.

5 червня у Білому домі заявили, що Трамп і Кім Чен Ин проведуть переговори на сінгапурському острові Сентоса. Як повідомлялося, організатори саміту не знають, хто заплатить за готель Кім Чен Ина.

У Держдепі зазначили, що США не оплачуватимуть номер в готелі Кім Чен Ину на саміті з Трампом у Сінгапурі.

США також відклали нові санкції проти КНДР.

Нагадаємо, лідер КНДР Кім Чен Ин прибув у Сінгапур 10 червня. Президент США Дональд Трамп прибув слідом за ним через кілька годин.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ