Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Донік: Аваков формує силове крило, йому потрібні віддані люди

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков може використати екс-беркутівців для придушення можливих акцій протесту в країні, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" український волонтер Роман Донік.

Главі МВС України Арсенові Авакову, який зараз формує силове крило, потрібні віддані люди, зокрема і колишні правоохоронці. Таку думку виданню "ГОРДОН" висловив український волонтер Роман Донік, коментуючи втечу до Росії чотирьох колишніх співробітників харківського батальйону спеціального призначення "Беркут" Олександра Костюка, Владислава Мастеги, Артема Войлокова та Віталія Гончаренка, які фігурують у кримінальному провадженні про розстріли протестувальників на Майдані.

"У нас дуже складна ситуація склалася з колишніми правоохоронцями. Моя думка: усіх, хто служив у правоохоронній системі до 2014 року, потрібно кудись прибирати. У мене дуже багато знайомих, які працювали в міліції. І я не знаю жодного з них, хто жив на одну зарплату. Тобто було створено такі умови, за яких людина, залишаючись чесною, вижити не могла. Аваков формує силове крило, йому потрібні віддані люди. І що більше вони заплямовані, то йому вигідніше. Тому що невідомо, проти кого він їх завтра буде виряджати. Це особисто його політика", – зазначив Донік.

За його словами, у силових структурах України досі працюють люди, які підтримували режим екс-президента країни Віктора Януковича.

"Аваков не правоохоронець, він – бізнесмен. І він такий самий олігарх, як ті люди, з якими ми нібито боремося. І всю свою владу глава МВС вибудовує, спираючись на колишніх беркутівців та інших екс-співробітників правоохоронних органів. Так, є нова поліція, але вона, найімовірніше, декоративна. А інших змін у системі МВС у нас не відбулося. Чому екс-беркутівці змогли втекти до РФ? Цим питанням просто ніхто не займається. В управліннях та керівництві МВС ті самі люди, які на Майдані були проти нас і прекрасно себе почували за Януковича. Те саме відбувається і в судовій системі", – підкреслив волонтер.

На його думку, Аваков може використовувати екс-беркутівців для придушення можливих акцій протесту в Україні.

"Аваков не буде карати колишніх беркутівців. Уявіть, якщо завтра ветерани АТО, волонтери та активісти вийдуть на акції протесту, тому що ситуація в країні не поліпшується. Мітинги потрібно буде придушити. Постає запитання: а хто це буде робити? Правильно, душити будуть ті самі люди, які цим уже займалися. Тому Аваков набирає різних людей, зокрема й тих, хто не зупиниться ні перед чим", – резюмував Донік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ