Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардеп Гліб Загорій — Допомагати героям АТО в Україні повинен окремий орган виконавчої влади

У структурі виконавчої влади досі немає окремої структури, яка б вирішувала проблеми ветеранів АТО.

Про це у своєму блозі на сайті «Новое время» написав народний депутат Гліб Загорій.

«Четвертий рік йде війна на Сході, а в країні немає одного держоргану, який би комплексно й ефективно вирішував нагальні проблеми ветеранів АТО, які винесли на своїх плечах весь тягар цієї війни. Цей орган повинен займатися не тільки адекватним і прозорим обліком усіх учасників бойових дій, які повернулися до цивільного життя, а й займатися їх психологічною реабілітацією, створювати необхідні механізми суспільної інтеграції та повноцінної життєдіяльності», - заявив Загорій.

Він нагадав, що у багатьох країнах, зокрема, США, є міністерство з питань ветеранів.

«Це державний орган виконавчої влади, який діє у сфері соціального забезпечення та захисту ветеранів, членів їх сімей та осіб, котрі перебувають на їх утриманні, в тому числі, - загиблих військовослужбовців. Сьогодні це міністерство посідає другу позицію серед усіх міністерств за кількістю працівників. Бюджет цього року становить 182 млрд доларів - це 4% від загального бюджету або 0,9% від ВВП», - підкреслив Гліб Загорій.

За його словами, в Україні, де немає окремого виконавчого органу у справах ветеранів АТО, тисячі військовослужбовців стикаються з труднощами, коли намагаються отримати статус учасника бойових дій або оформити земельну ділянку. У цій сфері, підкреслив Гліб Загорій, процвітає корупція, оскільки і земельні ділянки, і посвідчення учасників бойових дій отримують не ті, хто цього заслужив, а шахраї, зокрема, псевдоветеранські організації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ