Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дороги відремонтують, електрону чергу на кордоні запустять, - Мальський про плани на 2020 рік

У 2020 році почнуть ремонтувати дорогу до польського кордону Яворів–Грушів, також вже за пів року на пункті пропуску Краковець – Корчова запрацює електронна черга. Про це у коментарі радіо “Львівська хвиля” розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.
Зустріч з очільником Львівської області Маркіяном Мальським. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

“Зокрема, мова йде про населені пункти Львів, Пустомити, Меденичі, Миколаїв, Городок, Жовква, Кам’янка-Буська, Бібірка. Загалом на сьогодні введено в експлуатацію понад 18 км доріг. Водночас до Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг ми скерували пропозиції щодо виділення коштів на облаштування верхнього шару на автомобільній дорозі Львів-Самбір-Ужгород”, - зокрема зазначив Мальський.

Окрім цього у 2020 році працюватимуть у напрямках Львів – Шегині, Рава-Руська – Яворів – Судова Вишня. Також крім доріг до межі держави, заплановані ще інші ремонти. Більш того, через два роки планують розпочати будівництво північної об’їзної Львова. Вона стане частиною концесійної дороги Львів – Краковець.

А для полегшення перетину кордонну на Львівщині запрацює орієнтовно за півроку електронна черга. Це буде тестовий режим і почнуть з пункту пропуску Краковець – Корчова.

ІТ-фахівці вже презентували попередній концепт запровадження такого сервісу. Завдяки цій послузі, більше не треба буде стояти у черзі. З’явиться можливість перетнути кордон в конкретний час, який вибрали заздалегідь.

За словами Маркіяна Мальського, робоча група вже напрацювала достатньо алгоритмів для реалізації задуму.

“Тепер упродовж шести місяців триватиме розробка кінцевого продукти. У цей же час шукаємо земельну ділянку для будівництва сервісно-паркувальної зони. Формуємо попередній кошторис”, - додав Маркіян Мальський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ