Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дорожні служби Львівщини покарали за бездіяльність в негоду

Органи Державтоінспекції та управління Укратрансінспекції у Львівській області неналежно виконували свої обов’язки під час снігопадів, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як раніше повідомлялося, прокуратурою області ініційовано проведення службових перевірок з приводу повноти та своєчасності вжитих заходів із попередження виникнення на автошляхах Львівщини заторів через несприятливі метеорологічні умови.

З’ясовано, що дії відповідальних служб області були зведені лише до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а не попередження її виникнення, як передбачено вимогами чинного законодавства.

Зокрема, незважаючи на прогнози про різке погіршення погодних умов, учасників дорожнього руху про це не поінформовано. Також не вжито заходів до обмеження, а в окремих випадках і заборони руху автотранспорту.

Відтак, за втручання прокурорів до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб Державтоінспекції. Крім того, начальнику управління Укртрансінспекції у Львівській області внесено подання про усунення порушень закону та причин, що їм сприяли.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ