Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дошкільнята із села Муроване відтепер навчатимуться Катехизму

Втілюється в життя проект літньої місійної катехизації у селах Львівської архієпархії, який розробила Катехитична комісія Львівської архієпархії і головним завданням якого є проведення катехизації у селах, — про це повідомив прес-секретар Львівської архієпархії УГКЦ о. Олег Панчиняк.
Так, згідно з планом комісії, перше село, у якому розпочалася катехизація, —Муроване Винниківського протопресвітерату. З 1 до 25 червня тут працюють три сестри василіянки: с. Катерина Андрущишин, с. Касіяна Тепа та с. Йоанна Виксюк.
 «Я маю дошкільнят, їх приблизно 60 осіб. Є такі, що приходять із садка, інших приводять батьки. Я вчу їх молитися, ми граємо в ігри на релігійну тематику. Крім того, маю перший, другий і третій клас почергово щодня. Натомість в суботу і неділю займаюся зі всіма разом. В цю неділю ми їздили з ними до Зарваниці», — розповіла про діяльність у цьому селі с. Катерина. Сестра Христофора готує дітей (їх приблизно 58) до Першої сповіді та Урочистого Святого Причастя. Вона також має четвертий клас і дітей до 16 років.
Сестра Йоанна присвячує себе молодим людям, яким минуло 16 років, а крім того, проводить науки для старших людей (необмеженого віку).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ