Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Дослідник із Кембриджа створив фільм мовою найдавнішої цивілізації
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Дослідник із Кембриджа створив фільм мовою найдавнішої цивілізації

Дослідник Мартін Уортінгтон із Кембриджа вирішив відродити аккадську мову. Нею користувалися народи Стародавньої Месопотамії - вавилоняни, аккадці та ассірійці - 5 тис. років тому.
Місто Вавилон існувало у III-І тис. до н. е., було столицею стародавньої Вавилонії - тепер територія Ірану Фото: tsargrad.tv

Зі студентами дослідник зняв короткометражку мертвою мовою. У ній переповіли древню казку про триразову помсту. Її запис знайшли на глиняній табличці на території Південно-Східної Анатолії - тепер Туреччина, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Cambridge Archaeology.

Над фільмом Уорінгтон працював 20 років.

"У нас є листи від шпигунів, договори між державами, дипломатичне листування, заклинання і медичні рецепти на цій мові. Та цивілізація була так схожа на нас, але так сильно відрізнялася. Це дуже важлива частина світової культурної спадщини", - говорить учений.

Уорінгтон створив унікальний архів записів із аккадськими текстами. Там є тисячі табличок, які ще не розшифровані. Заснував щорічну конференцію з тем Давнього Єгипту та Месопотамії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ