Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Доступ до міської Ратуші обмежать, а транспорт перевірятимуть на дотримання карантинних вимог

Відповідно до карантинних обмежень, доступ до адміністративних будівель буде обмежено. Відповідно, вихід на вежу Ратуші також буде припинено. На цьому наголосив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"Те, що не є першочерговим, потрібно обмежувати. Буде припинено вихід на вежу Ратуші, оскільки через велику кількість людей буде обмежено роботу адміністративних будівель", - зазначив Москаленко.

Також він зазначив, що перевірятимуть і громадський транспорт.

"Відсьогодні розпочалися перевірки роботи всіх видів транспорту. Мова і про комунальних, і про приватних перевізників. Перевіряють дотримання маскового режиму. Ми будемо дуже вимогливими щодо дотримання карантинних вимог. Результати перевірок побачимо вже завтра-післязавтра.

Відзначу, що на штабі ми також проговорювали питання збільшення кількості громадського транспорту. Це питання вивчається. Конкретні пропозиції будуть сформовані на наступному засіданні штабу", - додав Москаленко.

Він також розповів і про контроль дотримання протиепідемічних заходів у закладах.

"Також ми пропрацювали детально, яким чином має відбуватися контроль. Тобто кожен заклад має мати такий журнал на щодень за підписом керівника, де має бути написано, що наприклад, по факту на роботі є 10 працівників: 5 працівників вакциновані, а 5 мають негативний ПЛР-тест, або що всі 100% вакциновані. Такі деталі ми пропрацювали з колегами з продслужби, з поліції, з обласною державною адміністрацією.

Цей протокол вступив в дію. Він є дуже детальним", - наголосив Андрій Москаленко.

Посадовець акцентував на тому, що перевірками дотримання вимог займаються групи у складі продспоживслужби, поліції.

"Обмеження, прийняті рішенням комісії ТЕБ та НС, вони визначені постановою кабміну для тих регіонів, які перебувають в помаранчевій зоні. Перевірками займаються групи у складі продспоживслужби, поліції, а також долучаються моніторингові групи, які сформовані при райадміністраціях. Ми, як інституція, не проводимо перевірок. Цю функцію покладено на продслужбу та поліцію. Власне накладення штрафу це є в їх компетенції.

Як інформували нас на засіданні штабу, який відбувався о 12.00 год, станом на той час було близько 20 закладів, де були ті чи інші зауваження. Наскільки я знаю, сьогодні штрафів не накладали, лиш попередження щодо звернення уваги на критичні моменти", - пояснив перший заступник міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ