Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Доступні кредити 5-7-9%: за минулий тиждень українцям видали близько 300 млн грн

У рамках Державної програми ʺДоступні кредити 5-7-9%ʺ уповноважені банки за минулий тиждень видали 135 нових кредитів на загальну суму близько трьохсот мільйонів гривень (281,042 млн грн). Про це повідомили 6 липня у прес-службі Міністерства фінансів України.

Загалом, станом на 6 липня 2020 року, вже видано 1034 кредити на загальну суму більше ніж мільярда гривень (1091,443 млн грн).

Упродовж останніх кількох тижнів динаміка Програми значно пожвавилась за рахунок рефінансування раніше отриманих кредитів. Але попит на інвестиційні кредити зберігається на високому рівні, що свідчить про наміри підприємців розвиватися попри кризу. Портфель інвестиційних кредитів вже перетнув позначку у 550 млн грн, і банки продовжують розглядати нові заявки.

Також на минулому тижні набрало чинності рішення уряду, щодо спрощення умов участі в програмі ʺДоступні кредити 5-7-9%ʺ для мікро- та малого бізнесу. Нагадаємо, що зокрема, було пом’якшено вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу, знято обмеження щодо напрямків використання коштів та максимальної суми кредиту. В першу чергу зміни торкнуться підприємців, які мають намір скористатися можливістю отримати кредит на поповнення оборотного капіталу, адже тепер його можна буде використати на будь-які господарські потреби бізнесу, що дуже важливо для його перезавантаження. Протягом найближчого часу відповідні зміни будуть відображені в угодах Фонду розвитку підприємництва з уповноваженими банками Програми, тож банки скоро зможуть кредитувати своїх позичальників за оновленими умовами програми ʺДоступні кредити 5-7-9%ʺ.

Нагадаємо, позику в рамках Програми можна отримати вже в 16-и банках: АТ ʺОщадбанкʺ, АБ ʺУкргазбанкʺ, АТ КБ ʺПриватБанкʺ, АТ ʺУкрексімбанкʺ, АТ АКБ ʺБанк Львівʺ, ПАТ ʺПУМБʺ, АТ ʺБАНК АЛЬЯНСʺ, АТ ʺКРЕДОБАНКʺ, ПАТ ʺБАНК ВОСТОКʺ, АТ ʺРайффайзен Банк Авальʺ, АТ ʺТАСКОМБАНКʺ, АТ ʺАльфа-банкʺ, АТ ʺКБ ʺГЛОБУСʺ, АТ ʺМЕГАБАНКʺ, АТ ʺПОЛІКОМБАНКʺ, АТ ʺКРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНКʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ