Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Досвід Клініки Козявкіна у лікуванні ДЦП представлять у Європарламенті

Сьогодні голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть відвідав Клініку відновного лікування доктора Козявкіна, що у місті Трускавець. Керівник області здійснив огляд клініки та ознайомився із методологією лікування, яку тут використовують.
На думку Миколи Кмітя, досвід застосування передових медичних технологій і водночас ефективного залучення коштів, який має трускавецька клініка, можна використати як взірець при будівництві сучасної клініки для лікування травмованих гірськолижників, що її заплановано збудувати у Славську. Голова Львівської ОДА повідомив, що наразі тривають переговори з потенційними інвесторами щодо облаштування такої клініки.
Микола Кміть наголосив, що проблема ефективного використання коштів стосується всієї галузі медицини. На думку керівника області, цей процес потребує реформування, адже людям насамперед потрібне ефективне лікування, а не лише фінансування медичних закладів із Держбюджету.
Володимир Козявкін розповів, що досвід лікування дитячого церебрального паралічу, який використовують у трускавецькій лікарні, представлять у Європарламенті. Вже 17 березня цього року у Брюсселі представники клініки демонструватимуть свою методику для 120-ти представників європейських країн. Це засідання присвятять винятково українській методиці лікування ДЦП, оскільки вона визнана однією з найефективніших.
Зазначимо, що у Клініці відновного лікування щомісяця проходять курс до 100 пацієнтів. Приблизно 40% з них – іноземці. Зараз клініка планує побудувати нові центри у Херсонській області і Київській. Центр у Херсонській області планують здати в експлуатацію вже цього року, а в Києві вже виділили земельну ділянку під відновлювальні центри для дітей та дорослих. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ