Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Досвід Львівщини в реєстрації переселенців через «єдине вікно» переймають усі регіони України

Львівщина стала взірцевою в організації роботи з переселенцями. Наш досвід, насамперед – “єдиного вікна”, вже поширюється у всіх регіонах, де шукають тимчасовий притулок мешканці Криму та Сходу. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

На цьому наголосив  т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський під час сьогоднішньої наради в облдержадміністрації за участю заступника Глави Адміністрації Президента Ігора Гриніва.

«Єдине вікно», яке працює у Львові за адресою вул. Богдана Хмельницького 212, надає усім переселенцям змогу пройти реєстрацію за спрощеною схемою та отримати усі соціальні виплати.

За останньою інформацією, на Львівщині зареєстровано понад 7 тисяч переселенців: 2,5 тисячі з Криму, решта – це мешканці Донецької та Луганської областей.

Керівник області  відзначив особливу заслугу місцевих мешканців та волонтерів в допомозі  переселенцям зі східних областей та АР Крим.

«Майже 95% тимчасового переселених громадян розміщено в приватному секторі. Це дозволило зекономити значні бюджетні кошти», – сказав Юрій Турянський, підкресливши, що за попередніми розрахунками це 50-70 мільйонів гривень.

Водночас директор департаменту соціального захисту населення ОДА Василь Мартиняк поінформував, що із загальної кількості переселених – майже 2,5 тисяч дітей.

«Понад  200 особам оформлено паспорти для виїзду за кордон, для більш ніж 300 громадян оформлено паспорти України», – розповів Василь Мартиняк.

Ще 12 тисяч переселенців – незареєстровані. Це достатньо забезпечені люди, ІТ-технологи, представники малого і середнього бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ