Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Довибори Львівської облради під загрозою зриву

До позачергових виборів депутатів Львівської обласної ради залишилося близько трьох тижнів, однак, коштів на їх проведення досі немає. Інформацію про це Гал-інфо підтвердив голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії Микола Щур.

Як відомо, за законодавством, фінансування позачергових виборів до облради повинно відбуватися коштом обласного бюджету. У затвердженому 28 січня під час сесії Львівської облради бюджеті коштів на довибори не передбачено. Депутати, Львівська ОДА і ТВК звернулися до Центральної виборчої комісії, яка у відповідь послалася на чинне законодавство. 

Додамо також, що у коментарі Гал-інфо голова Львівської ОДА Михайло Костюк повідомив, що можливо, Львівщині виділять кошти на вибори у вигляді субвенції.

Відсутність коштів ставить вибори під загрозу. Вони можуть не відбутися, якщо не буде за що надрукувати бюлетені. В такому випадку ТВК буде змушена визнати вибори такими, що не відбулися, і оголосити нові.

Вибори депутатів повинні відбутися 27 січня у 7 мажоритарних виборчих округах Львівської області. На їх проведення потрібно 7 млн грн. До участі зголосилися 51 кандидат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ