Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Довибори зірвала Львівська обласна рада, – ОДА

«Учора, 14 січня 2013 року, з вуст голови Львівської обласної територіальної виборчої комісії Миколи Щура прозвучали звинувачення в бік Львівської обласної державної адміністрації щодо невиділення фінансування для проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради. Зважаючи на це, уповноважені заявити, що ця інформація не відповідає дійсності». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

 

І далі: «Львівська обласна державна адміністрація, розуміючи важливість належного забезпечення конституційного права громадян на здійснення волевиявлення як одного з основоположних та в межах своєї компетенції, здійснила ряд необхідних заходів для забезпечення належного фінансування проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради.

Так, 19 та 21 грудня 2012 року були скеровані листи до Голови Центральної виборчої комісії та Прем’єр-міністра України відповідно щодо проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради та їх фінансування. Відповіді на ці листи були однозначними – питання фінансування проміжних виборів належить до виключної компетенції органів місцевого самоврядування.

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до депутатського корпусу з поданням щодо необхідності виділення у 2013 році фінансування для проведення проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради. Однак, 28 грудня 2012 року, у день проведення ХХІІ сесії Львівської обласної ради, під час якої розглядався проект обласного бюджету на 2013 рік, за включення до порядку денного сесії Львівської обласної ради цього подання проголосували лише 10 депутатів.

Враховуючи таку ситуацію, голова Львівської обласної державної адміністрації дав доручення головному фінансовому управлінню терміново напрацювати проект розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації щодо часткового фінансування проміжних виборів депутатів Львівської обласної ради, в частині фінансування виготовлення виборчої документації. Таке розпорядження було напрацьоване і сьогодні, 15 січня 2013 року, голова Львівської обласної державної адміністрації його підпише.

Зважаючи на усе викладене вище, сподіваємося, що заяви голови Львівської обласної територіальної виборчої комісії Миколи Щура були спровоковані лише тим, що він володіє неповною інформацією щодо заходів, вчинених Львівської обласною державною адміністрацією для забезпечення конституційного права громадян на волевиявлення».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ