Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДП „Львівські авіалінії” продало з відкритих торгів два літаки

ДП „Львівські авіалінії” продали з відкритих торгів два літаки Як-42. Як розповів у коментарі „Гал-info” перший заступник генерального директора ДП „Львівські авіалінії” Сергій Підгородецький, обидва літаки продали за 4 мільйони гривень. Причиною продажу стало закінчення терміну експлуатації цих машин, у відновлення яких потрібно вкласти кілька мільйонів доларів. А це „Львівським авіалініям” не під силу.
Покупцем стала російська компанія, яка займається реанімацією таких літаків та продовженням терміну їх льотної придатності.
Де літатимуть ці літаки, наразі не відомо. Це може бути як Росія, так і країни, де технічні вимоги до літаків нижчі, ніж у Європі. В Європі ці, навіть переобладнанні, літаки працювати вже не зможуть.
Як зауважив Сергій Підгородецький, це перший випадок відкритого публічного продажу літаків у „Львівських авіалініях”. Раніше літаки продавали приховано, за домовленостями керівництва компанії.
Кошти від продажу підуть на погашення кредиторської заборгованості та заборгованості по зарплаті, яка виникла у 2005-2006 роках.
Торги відбулися вчора у Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ