Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДПА провела семінар з банківськими установами Львівщини

У ДПА у Львівській області відбувся семінар з платниками податків – банківськими установами Львівської області. Про це «Гал-info» повідомила начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Львівській області Ірина Місько. За її словами, у семінарі взяли участь 53 банківських установи області, серед яких Управління НБУ у Львівській області, «Промінвестбанк», «Укрсоцбанк», «Ощадбанк», «Укрексімбанк», «Кредобанк», АКБ «Львів», «Міжнародний комерційний банк», «Банк Універсальний». Водночас не взяли участь представники таких комерційних банків як «Приватбанк» та «Раффайзен Банк Аваль». З представників ДПА в семінарі взяли участь начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Львівській області Ірина Місько, заступник начальника відділу масово-роз’яснювальної роботи Шихова В. М., головні спеціалісти – Бура Г. Є., Важна І. Д., Демчук Л. В.,  начальник управління інформатизації процесів оподаткування ДПА у Львівській області Олександр Качмар та головний державний податковий ревізор – інспектор Богдан Кметь.
Серед питань, що піднімалися на семінарі, основним було недопущення помилок в податковому обліку та з метою сприяння більшій інформованості платників податків щодо змін в податковому законодавстві. «Зокрема, працівники ДПА розповіли про зміни в законодавстві, які передбачені прийнятим 30 листопада 2006 року Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування " (вручено 28.11.2006, подання Комітету – 30.11.2006) (№2481)», які зокрема стосуються змін, які відбулися в оподаткуванні:
щодо визначення прибутку з метою оподаткування податком на прибуток підприємств;
сплати податку на додану вартість;
про нарахування та сплату податку з доходів фізичних осіб;
про порядок обчислення та сплати земельного податку;
збору за забруднення навколишнього природного середовища;
податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів; комунального податку.
Крім того, на семінарі йшлося про основні положення Концепції реформування податкової системи, інформувалось про напрями реформування окремих податків і зборів, а також  про особливості подання податкової звітності в електронному вигляді, було представлено методику реалізації  цього питання для банківських установ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ