Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

ДПА завершує розслідування інциденту з працівниками «Експресу»

Упродовж останніх днів набули розголосу заяви редакції газети «Експрес» щодо неправомірних дій працівників податкової міліції стосовно посадових осіб ТОВ «Видавнича група «Експрес». З метою більш об’єктивного інформування про події, що мали місце 12 квітня, ДПА у Львівській області вважає за необхідне оприлюднити з цього приводу свою позицію.Про це повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.

 

У повіідомленні зазначено, що "у провадженні слідчого відділу податкової міліції від 18 березня 2010 року знаходиться кримінальна справа щодо ухилення колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» від сплати податку на прибуток до бюджету в сумі 2,6 млн. грн. Приводом та підставою до порушення кримінальної справи стали неодноразові відмови судів різних інстанцій у задоволені скарги керівників товариства щодо скасування податкового повідомлення-рішення про стягнення нарахованої суми.

 

У ході розслідування цієї справи слідчий неодноразово викликав на допит керівників ТОВ «Видавнича група «Експрес». Однак, на допит вони не з’являлися та не повідомляли про поважні причини своєї неявки. Тому, відповідно до вимог ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України, 12 квітня було застосовано привід до колишнього головного бухгалтера товариства. Біля адмінбудинку ДПА у Львівській області стався інцидент, учасниками якого були Ігор Починок - редактор газети «Експрес», група супроводжуючих його осіб та працівники податкової міліції.

 

Проводиться внутрішнє службове розслідування всіх обставин події, правомірності дій працівників Управління податкової міліції та встановлення їх вини. Хід розслідування знаходиться на особистому контролі Голови ДПА у Львівській області Костянтина Зінкевича. Про його результати і висновки та вжиті заходи громадськість і журналістів ЗМІ буде проінформовано найближчим часом".

 

Нагадаємо, що сьогодні, 14 квітня, віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович доручив МВС і Державній податковій адміністрації негайно перевірити інформацію про напад міліції на журналістів видання. Про це повідомила прес-служби віце-прем'єра.

"Віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович доручив МВС і ДПА (Податковій) терміново здійснити перевірку інформації, яку надали журналісти львівської газети "Експрес", - сказано в повідомленні.

Сівкович доручив правоохоронним органам вжити заходи реагування, передбачені законодавством і про результати проінформувати Кабінет Міністрів.

Як повідомлялося, 13 квітня близько 100 співробітників газети "Експрес" (Львів) блокували рух на трасі Київ-Чоп біля Львова, вимагаючи розслідувати напад міліції на журналістів видання.

За даними представників газети, у квартиру директора видання ввірвалися 2 невідомих, які, представившись міліціонерами, повідомили, що повинні його доставити на допит як свідка у одній зі справ.

Директор відмовився йти, тому що перебував вдома сам із 2 маленькими дітьми.

Зо словами співробітників "Експресу", міліціонери із застосуванням сили змусили директора вийти із квартири й доставили в Державну податкову адміністрацію у Львівській області.

Туди виїхали журналісти газети "Експрес".

За даними газети, там 5 співробітників міліції побили журналістів і розбили їм відеокамеру.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ