Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДПІ Львова провели співбесіди та дослідили стан підприємств, що мають низьке податкове навантаження

Львівські районні ДПІ провели співбесіди з підприємцями, що мають низьке податкове навантаження, провели ретельний аналіз економічних показників та причин зменшення прибутковості. Про це повідомила прес-служба ДПА у Львівській області.
 За даними ДПІ, у Залізничному районі міста Львова податківці інспекції зустрілися і детально обговорили стан справ з 88 суб’єктами підприємницької діяльності з 133, що належать до розряду «мінімізаторів». Результати виявилися такими: лише  за два останніх місяці минулого року їх кількість зменшилася на сім, 12 підприємств позбулися збитковості, 72 поліпшили своє фінансове становище. Сума збільшення  надходжень до бюджету за рахунок зростання податкового навантаження внаслідок  проведеної роботи сягнула 2 753 тис. гривень.
За даними ДПІ у Галицькому районі міста Львова,  на 1 жовтня минулого року в інспекції  нараховувалося 203 суб’єкти підприємницької діяльності з низьким податковим  навантаженням. Кожного з керівників підприємств-«мінімізаторів» було запрошено до податкової інспекції на співбесіду для з’ясування  реального стану справ. Більшість з них з розумінням поставилися до проблеми  збільшення податкового навантаження. Вже на початку 2006 року підприємств-«мінімізаторів» стало на 11 менше. 109 суб'єктів підприємництва збільшили податкове навантаження. Як результат проведеної роботи —збільшення надходжень  до бюджету за рахунок зростання податкового навантаження у сумі близько 3 142 тис. гривень.
  У цьому плані показовими можуть бути дані, наведені ДПІ у Шевченківському районі міста Львова щодо роботи з  підприємствами, які мають низьке податкове навантаження. З жовтня минулого року до початку цього року «мінімізаторів» стало на 4 менше. Традиційні  методи роботи — співбесіди з керівниками підприємств дають свої результати.  А ті, з ким не вдалося знайти порозуміння, заслуховуються у Шевченківській  райдержадміністрації.
51 підприємство поліпшило своє економічне становище, 15  позбулися збитковості.  За даними документальних перевірок виявлено 60 підприємств, які свідомо мінімізують податкове навантаження, вони у зоні особливої уваги. Зусилля податківців дають свої результати. 808 тисяч гривень — це сума збільшення надходжень до бюджету.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ