Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дрібних пайовиків та працівників агрофірми «Селекціонер» пустять по Львівщині з торбами

124 працівників приватної агрофірми «Селекціонер» можуть залишитися без роботи. Причина – непорозуміння, які постали під час розподілу майнових паїв між теперішніми трьома власниками: Зеновієм Шевчуком, Сергієм Вишневським та Наталією Шамбурівською. На нинішній день ПАФ «Селекціонер» призупинило свою роботу практично на 80%. Усе майно, яке є на території агрофірми, перебуває під арештом. Таке рішення ухвалив Сокальський районний суд. Про це повідомив сьогодні, 28 липня, заступник директора ПАФ «Селекціонер» Ігор Смолов.

«3 травня 2008 року почався процес викупу майнових сертифікатів і розподілу цілісного майнового комплексу ПАФ «Селекціонер». Через півроку відбулися нелегітимні збори на яких незаконно поділили майно нашого підприємства, порушивши права та інтереси 290 пайовиків, 124 з яких є працівниками агрофірми. В виробничій структурі  ПАФ «Селекціонер» – ферми, кормові комплекси, завод, майстерні, склади, сучасне обладнання. З того часу, як підприємство очолив Зеновій Шевчук господарство почало підніматись. Було б дивно, якби такою успішною діяльністю не зацікавились рейдери. Шляхом придбання малих пакетів акцій вони призупинили роботу фірми, незаконно відібрали обладнання та робочі приміщення. А також поставили під загрозу подальше існування понад сотні робочих місць», - розповів Ігор Смолов.

 

Ігор Смолов також додав, що обурені власники пайових часток і працівники, чиї права та інтереси було зігноровані створили об`єднання «Надія». Члени організації звертались в суди різних інстанцій, державні правоохоронні органи, але домогтись справедливості не можуть.

 

«3 липня 2009 року представники виконавчої служби Сокальського району вигнали частину працівників ПАФ «Селекціонер»  з робочих приміщень без жодних попереджень, письмових чи усних пояснень і дозволів. Приміщення опечатали не давши змоги працівникам забрати навіть особисті речі. Таким чином було завдано збитків агрофірмі та паралізовано роботу. Представники об`єднання «Надія» не отримали жодного документу який би підтверджував опечатування та конфіскацію приміщень та обладнання. Зараз справа розглядається в Апеляційному суді Львівської області», - розповіла голова об`єднання «Надія» Марія Федина.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ