Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дрогобицька міська рада звернеться до Президента та генпрокуратуру з проханням „поставити крапку по” „Галолу”

Дрогобицька міська рада звернеться до Президента та генерального прокурора з проханням „поставити крапку” по ВАТ „Галол”  Про це «Гал-info» повідомила в. о директора ВАТ «Галол» з адміністративних питань Оксана Новосад
За її словами, депутати міської ради Дрогобича вирішили звернутися з листом до Президента України Віктора Ющенко та в Генпрокуратуру з прохання втрутитися у завершення кримінальної справи, тобто розшукати власників заводу для виконання рішення суду, який визнав недійсним акт купівлі-продажу підприємства.

 Нагадаємо, що учора, 26 жовтня, 50 працівників ВАТ “Галол” пікетували Дрогобицьку міську раду з вимогою  допомогти розшукати власників заводу для виконання рішення суду, який визнав недійсним акт купівлі-продажу підприємства.
ГО „Галол за законність” стверджує про наступне: підприємство було продано двічі, а саме: договором куплі-продажу від 28 серпня 2002 р. в особі арбітражного керуючого Поліщука І.Г. -- ТзОВ “Міжгалузеве підприємство “Енерготехпром” та договором куплі-продажу від 29 серпня 2002 р. ТзОВ “Міжгалузеве підприємство “Енерготехпром” в особі директора   Вагіна Г.М. – ТзОВ “ФК Груп” в особі директора Чернецького Ю.Д. При подвійному перепродажу заводу новий власник не виконав вимог умов договору куплі-продажу: керуючий санацією ще в грудні 2002 р. склав свої повноваження (лист комісії з питань банкрутства), що не перешкодило судді господарського суду Львівської області Білоусу в березні 2003 р. продовжити санацію за проханням арбітражного керуючого; після придбання цілісного майнового комплексу так і не проведено реструктуризації Статутного капіталу, а колектив і інші громадяни України володіли акціями на 7 млн. грн. Мирова угода, затверджена Господарським судом ще 28.08.02 р., чомусь не стала кінцем санації, як цього вимагає закон;  “санатор” не виконав жодного пункту з плану санації затвердженого судом на початку 2002 р., також відсутній звіт керуючого санацією. Лише після акції непокори в серпні 2004 р. суддя Білоус закрив справу про банкрутство ВАТ “Галол”. Однак в ухвалі немає жодного слова про результати санації, хоча мирова угода може мати два наслідки – відновлення платоспроможності або початок ліквідації.
На сьогоднішній день визнано недійсним конкурс з продажу ЦМК „ВАТ Галол” та вищезгадані договори купівлі-продажу, порушено кримінальну справу по факту зловживань в процедурі санації. Однак поставити крапку неможливо через зволікання з боку ЗАТ „Автолізинг Україна” та ТзОВ „ФК Груп”. Ці юридичні особи відсутні за місцем   реєстрації, хоч і апелюють до судів з цих адрес. Така штучно створена ситуація унеможливлює роботу арбітражних керуючих, які призначались судами. При призначенні фірми-санатора суд не перевірив його інвестиційних можливостей. Тому обіцяні 11 млн. грн. інвестицій так і залишились на словах. Оскільки санація відбувалася за рахунок розпродажу майна підприємства, можна зробити висновок, що і “Автолізінг України”, і “ФК Груп” не мали і не мають бажання, а також матеріальних можливостей відновити виробництво. Станом на початок 2006 року у ВДВС м. Дрогобича Дрогобицького міськрайонного управління юстиції на виконанні знаходяться 362 виконавчі документи на загальну суму 1042599,22 грн. про стягнення заборгованості по заробітній платі з відкритого акціонерного товариства „Галол” на користь фізичних осіб.  Міський голова М.Гук звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів прокурорського реагування щодо відновлення законності.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ