Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дрогобицький КУН заявив Президенту, що «Наша Україна» ображає ветеранів УПА

„В.о. міського голови Дрогобича Алла Гладун і заступник міського голови Богдан Іванців будучи депутатами міської організації та керівниками «Наша Україна», та будучи колишніми засновниками СДПУ(О), принизили честь і гідність станичного Дрогобицької станиці ветеранів ОУН-УПА Степана Яворського і голови Дрогобицької організації Спілки політичних в’язнів України Миколи Войтка”, - про це йдеться у листі голови Проводу Дрогобицької міської організації Конгресу Українських Націоналістів Т.Гентоша до Президента України В.Ющенка, голові фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» ВРУ В.Кириленку та голові Львівської обласної Ради М.Сенику.
На думку Гентоша, чиновники погрожували їм адміністративною розправою, зокрема обіцяли позбавити приміщення, яке тимчасово орендує станиця, і загалом поводили себе вкрай грубо, нетактовно й недемократично
«Одним з найважливіших принципів для сучасного українського чиновництва мало б бути вшанування честі і гідності ветеранів ОУН-УПА. Натомість у м. Дрогобичі стався, вважаємо, скандальний і неетичний випадок, – йдеться у листі протесту. – Причиною для нападок на п. Яворського і п. Войтка було лише те, що у приміщенні Дрогобицької станиці ветеранів ОУН-УПА відбулася прес-конференція Громадянського форуму м. Дрогобич, який стоїть в конструктивній опозиції до дрогобицької влади».
На думку представника КУНу, така поведінка є недопустимою, аморальною і політично безвідповідальною. «Вважаємо, що названі чиновники виконавчої влади порушили не тільки елементарні норми етикету, а й в особі С.Яворського і М.Войтка нанесли образу пам’яті і славі людей, які самовіддано боролися і віддавали своє життя за Українську державу», – вважають дрогобицькі «кунівці».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ