Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Другій державній бути за Януковича

Відповідаючи під час прямого ефіру на ТРК «Крим» на запитання, якими він бачить стосунки між Україною і Росією в майбутньому, кандидат у Президенти України, голова Партії регіонів Віктор Янукович зазначив: «Ми будемо проводити політику, що відповідає нашій спільній історії і настроям українського і російського народів. Це - моя принципова позиція, і я вважаю, що її сьогодні підтримує більшість людей». Про це повідомила прес-служба ПР.

«Все, що відбулося за ці останні п'ять років, не змінило ставлення наших народів одне до одного, настрій і бажання розвивати і зміцнювати добросусідські відносини. Ті непорозуміння, які з'явилися «завдяки» нинішній владі, ми швидко виправимо.

Звичайно, у нас тепер є маса питань, які нам потрібно буде вирішувати. Наприклад, товарообіг між Україною і Росією з 40 мільярдів доларів скоротився до 13 мільярдів. Це серйозна шкода, завдана не лише економіці України, а й Росії теж.

Нам потрібно буде поправляти і газові питання. Адже договірна база, яка створювалася роками, зараз фактично зруйнована, а той контракт, який підписаний Тимошенко, на мій погляд, не передбачає справедливої ціни для України. Тому що сьогодні у нас ціни вищі, ніж європейські.

Звичайно, це неправильно, і ми повинні будемо це виправити.

Також усіх хвилює питання Чорноморського флоту. Хочу сказати, що ми це питання вирішимо таким чином, щоб він ні в якому разі не пішов на шкоду відносинам України та Росії. Але з точки зору економіки ми, звичайно ж, будемо захищати наші національні інтереси. Як це питання вирішувати, я уявляю собі дуже чітко.

Питання російської мови. Ми в обов'язковому порядку, відразу після виборів, проголосуємо в парламенті закон про мови. Нам для цього достатньо 226 голосів, і своєю рукою я цей закон підпишу, щоб раз і назавжди вирішити це питання.

Приниження російськомовного населення ми не допустимо! За це ви можете бути спокійні. І це питання, на мою думку, буде знятий в Україні назавжди», – зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ