Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Друкарні треба розвивати, а не приватизувати їх – виїзне засідання комісії з питань культури

Вивчаючи питання функціонування обласної та районних друкарень Львівщини, комісія з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради здійснила сьогодні виїзне засідання, після якого відбулося обговорення проблеми збереження й розвитку друкарень. Про це „Гал-info” повідомив радник з інформаційних питань прес-служби ЛОДА Антін Радомський.
За його словами, комісія побувала у Львівській обласній книжковій друкарні, де вивчала проблему з видавництвом книг. Після цього комісія обговорила це питання, взявши до уваги ситуацію з намаганням приватизувати приміщення ряду районних друкарень.
„В ході обговорення було вирішено прийняти комплексну програму розвитку книгорозповсюдження на Львівщині, – каже Радомський. – Це би дало змогу не нищити друкарні, а сприяти тому, щоби вони самостійно змогли заробляти на своє існування”.
За словами Антіна Радомського, дане рішення буде передано у профільне управління ЛОДА, а опісля буде винесено на затвердження сесії Львівської обласної ради.
Нагадаємо, наприкінці минулого року у порядок денний сесії Львівської облради було винесено питання про приватизацію чотирьох друкарень на Львівщині, серед яких три районні (Старосамбірська, Миколаївська та Перемишлянська) та обласна книжкова друкарня у Львові на вулиці Пекарській.
Свій протест з цього приводу висловила міжфракційна депутатська група „Нова Галичина”. Після цього ці питання були зняті з порядку денного сесії та відправлені на узгодження до профільної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ