Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДТП у Харкові: потерпіла отримала 100 тис. грн і не має претензій до Зайцевої

Постраждала в ДТП на центральній вулиці Харкова Жанна Власенко отримала компенсацію від Олени Зайцевої та просить суд стягнути аналогічну суму з водія Volkswagen Touareg, - 112.ua.

Наголошується, що представники суду отримали клопотання, в якому потерпіла вказала, що один з обвинувачених виконав позовні вимоги в повному обсязі.

"Олена Зайцева виплатила 100 тисяч гривень, і я більше не маю до неї претензій матеріального та морального характеру", - йдеться в документі, який надіслала Власенко.

Дівчина, яка на момент аварії на Сумської була вагітною, також просить суд стягнути аналогічну суму з Геннадія Дронова. Адвокат постраждалої вказав, що водій, який скоїв ДТП, зобов'язаний відшкодувати заподіяну шкоду незалежно від визнання ним провини. Суд задовольнив клопотання Власенко.

Нагадаємо, резонансна ДТП у Харкові сталася ввечері 18 жовтня. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим ритейлером.

За підсумками того, що сталося, Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі - учасники ДТП.

Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. Своєю чергою захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Версія захисту Зайцевої: у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Дронова це звинувачення відкидає, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Згодом суд відмовився визнати Дронова потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією ж статтею звинувачують й Олену Зайцеву.

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, обвинуваченим у справі про смертельне ДТП у Харкові, до 1 червня.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ