Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дубай на межі банкрутства? На фінансових ринках паніка

Фінансові труднощі заможного емірату Дубай шокували фінансові ринки світу. Курси акцій багатьох компаній у четвер швидко впали. Про це повідомила «Німецька хвиля».

Один з найбагатших і найпривабливіших для інвесторів і туристів емірат Дубай натиснув на гальма. Влада емірату в четвер звернулася до інвесторів, залучених до спорудження  гігантського штучного Пальмового острова, з проханням відтермінувати на півроку виплати за борговими зобов'язаннями.

Уряд емірату також повідомив про наміри реструктуризувати державні компанії Dubai World und Nakheel, котрі спільно займалися реалізацією грандіозного проекту – найбільшого в світі архіпелагу штучних островів. За офіційними даними, борги лише Dubai World обчислюються 59 мільярдами доларів, що складає три чверті сукупного державного боргу.  Однак очікується, що до грудня компанія виплатить три з половиною мільярди боргу.

Після цього повідомлення на фінансових ринках почалася справжня паніка, спричинена серйозними сумнівами у платоспроможності країни. Раніше кредитори сподівалися, що Дубай зможе вирішити свої фінансові проблеми з допомогою партнерів в Об'єднаних Арабських Еміратах, адже країна вважалася дуже заможною, насамперед завдяки її покладам нафти.

На території штучного острова, котрий своїм виглядом нагадує пальму з гілками, мали постати розкішні ексклюзивні вілли, готелі, ресторани, торговельні центри та парки розваг.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ