Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дубайська паска, волохата, панетоне: традиції проти трендів

У соцмережах з’явилось чимало цікавих інтерпретацій традиційної української паски. Що у підсумку підтримають львів’яни: сучасні віяння чи автентичні рецепти — дізнавались журналісти Гал-інфо.

Фото: Depositphotos

Великодні тренди зараз усюди — від рецептів у соцмережах до масштабних рекламних кампаній. Цьогоріч у своїй стрічці ви побачите не тільки бабусині, а й рецепти дубайської  паски з фісташками та золотом, “волохатої” з кремом, і, звісно, панетоне — традиційного італійського пасхального хліба.

Кожна паска має свій настрій: дубайська — це про гламур та розкіш, волохата — для любителів поекспериментувати, панетоне, який хоч зовнішньо найбільш наближений до української паски, має іншу структуру тіста з яскравим ароматом апельсинової цедри. 

Користувачі навіть почали жартувати в соцмережах з приводу дубайських пасок в Україні: “А в Дубаї взагалі в курсі, що ми тут їхні паски освячувати збираємось?”.

Відео з оглядами пасок набирають чимало переглядів, то ж різні бренди та кондитерські конкурують за увагу покупців, пропонуючи кожному обрати святкову випічку на свій смак. Не залишилась осторонь і одна з найвідоміших мереж супермаркетів “Сільпо” і розпочала вдалу кампанію, запустивши у продаж “найрадіснішу частину Великодня” — верхівки пасок. У відповідь “Ашан” теж намагались завоювати увагу покупців і на противагу конкурентам намагались донести думку, що паска має бути цілісною.

Гал-інфо з’ясовувало, як львів’яни ставляться до таких трендів. Паска, за словами опитаних мешканців міста, — це не просто випічка, а справжній символ Великодня, родинного тепла та духовного оновлення.

“Та я щось не розумію, що то воно за паска з лавандою чи з якимись тими, як вони там… Я ж пам’ятаю, як моя мама пекла, та і я печу: мука, яйця, масло, душа й молитва — от то паска! Паска має пахнути домом, дитинством, а не кокосом!” — поділилася пані Галина, львів’янка з багаторічним досвідом у випіканні святкових хлібів.

Тож неважливо, який рецепт ви оберете, головне пекти її з любов’ю і пам’ятати, що сенс свята Великодня значно глибший, аніж просто тренди в їжі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ