Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два кроки вперед «Політехніки-Галичини»

В поєдинках 15-го і 16-го турів регулярної першості Української баскетбольної ліги львівська «Політехніка-Галичина» на домашньому паркеті здолала опір дніпропетровського «Дніпра» та запорізького «Ферро-ЗНТУ».
«Політехніка-Галичина» (Львів) – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 94:82 (22:20, 19:14, 21:24, 32:24).
«Політехніка-Галичина»: Копрівіца (9 очок), Кузьмін (13), Кузнєцов (4), Алєксєєв (6), Агєєв (4), Зубрицький (11), Навіцкас (4), Кудрявцев (12), Пустогвар (9), Гуртовий (22).
«Дніпро»: Вільховецький (1), Шевченко (0), Іванов (6), Хижняк (14), Корнієнко (8), Панченко (9), Козлов (0), Андерсон (21), Лазаре (6), Баверлі (17).

Як і у практично всіх попередніх матчах, «Політехніка-Галичина» розпочала «другим номером». Постійно підопічні Валентина Вороніна були змушені наздоганяти суперника. Так тривало, аж поки різниця в рахунку на користь гостей не сягнула 10 очок. Розігрався Володимир Гуртовий, який кілька разів закинув з середньої відстані. Згодом господарі майданчика не тільки зрівняли рахунок, а й вийшли уперед. У другій чверті «Політехніка-Галичина» продовжила нарощувати темп. Йован Копрівіца проламав оборону суперника й забив з-під кільця, Ярослав Зубрицький забив з периметру, а Микола Алексєєв відзначився з лінії штрафних. Нерви у дніпропетровців почали здавати. Першим не витримав Максим Корнієнко, який вирішив вибити м’яч з кошика. Судді зарахували очко, однак центровий «Дніпра» не погодився, за що отримав технічний фол. Буквально через мить фол в атаці отримав Патрік Беверлі, який з порушенням правил зустрів Олександра Кудрявцева. Такий перебіг подій надто агресивно сприйняв коуч «Дніпра» Боб Доневальд, який почав активно перемовлятися з комісаром матчу Валентином Поляковим. Фол, звичайно, не відмінили, однак агресивність наставника «дніпрян» не щезла. Практично кожен рух арбітрів він трактував, як упередженість. Завершилося це все технічним фолом для Боба Доневальда та… лаві запасних «Політехніки-Галичини». Невеличка перерва (більше хвилини арбітри разом із комісаром втихомирювали пристрасті) пішла на користь не всім. Господарі майданчика ще з більшою злістю почали забивати. Один тільки Йован Копрівіца відзначився жорсткими (щоправда, у рамках правил) двома проходами, які завершив влучними кидками.
Після перерви здоровий глузд все-таки переміг і баскетболісти продовжили гру. Особливо відзначався Люк Андерсон, який почав тероризувати оборону господарів паркету влучними кидками. Патрік Беверлі та Олександр Панченко розривали оборонні порядки «Політехніки-Галичини» стрімкими проходами. Гості знову вийшли уперед, щоправда на короткий проміжок часу. Про грізну зброю – триочкові очки вчасно згадали Володимир Гуртовий, Ярослав Зубрицький та Дмитро Кузьмін. «Поховав» остаточно надії на сприятливий результат Олександр Кудрявцев. Захисник львівської команди, при «-2» для підопічних Валентина Вороніна, спочатку забив два з двох з лінії штрафних, а далі відзначився триочковим та влучним кидком із середньої відстані. Свою перевагу «політехи» й не думали втрачати – Олександр Пустогвар та Геннадій Кузнєцов закріпили розрив у рахунку. За 50 секунд до завершення 4 десятихвилинки при «-8» для своєї команди Роберт Доневальд вирішив, що матч уже втрачено й випустив молодих Костянтина Глазиріна, Дмитра Шевченка, а також Данила Козлова із Станіславом Тимофеєнком. А за 15 секунд до завершення четвертої чверті відбувся ще один інцидент, який став вирішальним у матчі. В одному із єдиноборств Олександру Кудрявцеву розбили ніс. Білоруський захисник «Політехніки-Галичини» з допомогою лікаря зумів піднятися на ноги й вирушив до лави запасних своєї команди. Та Роберт Доневальд вирішив допомогти Кудрявцеву, підштовхнувши останнього. Білорус сприйняв такі дії по-своєму й відмахнувся. У підсумку Максим Корнієнко отримав другий технічний фол, а дніпропетровці зазнали чергової поразки у чемпіонаті.


Денис ЖУРАВЛЬОВ (тренер «Дніпра»): «Нам сьогодні не вдалося втримати перевагу. Щодо замін наприкінці матчу, то у нас вже просто не було шансів відіграти 8 очок».
Валентин ВОРОНІН (головний тренер «Політехніки-Галичини»): «Я радий, що нам вдалося перемогти у такому непростому матчі. Суперник дуже непростий. У «Дніпрі» багато хороших виконавців. Рівень усіх команд УБЛ доволі рівний і перемоги здобуваються в основному вдома. Саме тому мене й тішить, що ми свої очки взяли».



«Політехніка-Галичина» (Львів) – «Ферро-ЗНТУ» (Запоріжжя) – 90:66 (24:17, 19:21, 13:9, 34:19).
«Політехніка-Галичина»: Копрівіца (4 очки), Кузьмін (6), Кузнєцов (4), Алєксєєв (6), Агєєв (13), Коров’яков (4), Зубрицький (14), Навіцкас (12), Кудрявцев (8), Рєка (6), Пустогвар (2), Гуртовий (11).
«Ферро-ЗНТУ»: Рибалко (12), Змітрович (2), Овдєєнко (0), Джейсон (17), Большаков (0), Локтіонов (7), Яковлєв (7), Чемякін (11), Дорбек (2), Балашов (8).
Підопічні Валентина Вороніна зуміли здобути переконливу перемогу в домашньому матчі проти запорізького «Ферро-ЗНТУ», завдяки упевненій грі в завершальні двадцять хвилин зустрічі.
Уже з перших хвилин матчу господарі паркету вийшли уперед. Відзначався влучними двоочковими Володимир Гуртовий. Його почин підтримав Ярослав Зубрицький та Гедімінас Навіцкас, завдяки яким «Політехніка-Галичина» й забезпечила собі 12-очковий розрив. У той же час Артем Чемякін, Джейсон Фонтенет та Олександр Рибалко під завісу другої чверті зуміли вирівняти гру й навіть дозволили «Ферро» на короткий час вести в рахунку. Щоправда, американський розігруючий гостей міг дуже легко оформити вагомий розрив, однак його відсоток влучань був дуже низьким.
Уже після великої перерви Антон Агєєв, Дмитро Кузьмін та компанія перекрили кисень суперникам й повели «Політехніку-Галичину» уперед. Запоріжці так і не змогли витримати темп, й потрохи почали відпускати суперників. Їхні атаки все частіше завершувалися втратами, а у захисті «дірки» ставали все яскравішими.

Валентин ВОРОНІН (головний тренер «Політехніки-Галичини»): «Сьогодні нам вдалося обіграти суперника завдяки тому, що у мене більше гравців у підпорядкуванні. Запоріжці просто не витримали запропонованого темпу і втомилися».
Кирило БОЛЬШАКОВ (головний тренер «Ферро-ЗНТУ»): «Мої хлопці не зуміли до фінальної сирени тримати темп. Сьогодні у нас травмований Георгій Кондрусевич – один із лідерів команди. Ми доволі непогано виглядали у перших чвертях, а от після перерви… Я випустив наприкінці матчу молодих Єгора Большакова, Якова Змітровіча та Станіслава Овдєєнка, аби поберегти основу. Хотів трішки дати відпочити їм».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ