Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два населених пункти Яворівського району зазнали значних збитків від буревію

Внаслідок стихійного лиха (буревію), яке сталося 12 липня, нанесено матеріальні збитки системам життєзабезпечення (енергопостачання та зв’язку) та приватному сектору двох населених пунктів Яворівського району: селища Краковець та с. Руда Краковецька – повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.

Для організації ліквідації наслідків стихійного лиха та визначення нанесених матеріальних збитків 13 липня на території зазначених населених пунктів працювала оперативна група ГУ МНС України в Львівській області до складу якої було залучено керівництво Яворівського РВ ГУ МНС України в Львівській області, Яворівської держадміністрації, органів місцевого самоврядування та депутатський корпус.
У ході обстеження комісією встановлено: у селищі Краковець в 33-х господарствах пошкоджені покрівлі житлових та господарських будівель (шифер), зруйновано фронтон однієї новобудови житлового будинку та нанесено шкоди зерновим посівам і господарським культурам приватного сектору. Загальна кількість знищеного шиферу становить 146 листів. Вздовж доріг та на території присадибних ділянок стихією повалено 21 дерево внаслідок чого було тимчасово обмежено проїзд по вулицям селища та пошкоджено: 2 прольоти ліній електропередач, 4 прольоти абонентської телефонної лінії. Орієнтовна сума нанесених прямих збитків становить близько 4000 грн.
В с. Руда Краковецька в 13-ти господарствах пошкоджені покрівлі житлових та господарських будівель (шифер), нанесено шкоди зерновим посівам і господарським культурам приватного сектору. Загальна кількість знищеного шиферу становить 119 листів. Орієнтовна сума нанесених прямих збитків становить близько 3000 грн.
Протягом дня виконано такі роботи:
створеними комісіями проведено подвірне обстеження приватних господарств щодо визначення нанесених матеріальних збитків. За результатами проведених обстежень складено акти;
відновлено телефонний зв’язок;
звільнено проїжджі частини вулиць від завалених дерев та забезпечено безперешкодний проїзд;
відновлено високовольтну лінію електропередач та завершуються роботи по відновленню низьковольтних. Електропостачання населених пунктів селища Краковець та с. Руда Краковецька планується відновити до 19 год. 00 хв. 13.07.2006 року; проведено розчистку господарських дворів від повалених дерев.
За результатами проведених комісійних обстежень планується проведення позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС Яворівській РДА щодо прийняття рішення по відшкодуванню нанесених населенню збитків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ