Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два найбільші ВНЗ Львова готуються до „перехресного” обміну студентами

У зв’язку із нещодавнім зверненням міністра освіти і науки України Івана Вакарчука до ректорів ВНЗ з ініціативою «перехресного» обміну викладачами та студентами між вищими навчальними закладами, з першого лютого між студентами НУ «Львівська політехніка» та НТУ "Харкiвський полiтехнiчний iнститут" відбудеться такий обмін – про це «Гал-info» повідомив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.
«Точна кількість студентів поки що не визначена, оскільки такий захід проводиться вперше, і ще не відпрацьовані всі механізми його впровадження. Можуть, до прикладу, виникнути проблеми та незручності у поселенні студентів. Тому для початку ми хочемо здійснити обмін невеликою кількістю студентів», - зазначив Юрій Бобало.
Що стосується обміну викладачами, то ця процедура складніша, оскільки в навчальних закладах програма, і, відповідно, викладання курсів відрізняються. «Для впровадження обміну викладачами в обох навчальних закладах потрібно знайти курси, які співпадають»,- зауважив ректор Львівської політехніки.
Що стосується ЛНУ ім. І. Франка, то наразі там йде обговорення можливості «перехресного» обміну викладачами та студентами із донецьких вишів. Крім того, за словами проректора з навчальної роботи ЛНУ ім. І. Франка Марії Зубрицької, університет в режимі «перехресного обміну» студентами та викладачами вже близько трьох років співпрацює з Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна.
Нагадаємо, що міністр освіти та науки України Іван Вакарчук звернувся до ректорів ВНЗ України з ініціативою «перехресного» обміну викладачами та студентами між вищими навчальними закладами, щоб таким чином популяризувати українську мову та руйнувати мовні бар’єри.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ