Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Два села у Яворівському районі після зими залишилися без дороги

Мешканці двох сіл у Яворівському районі, Великополя і Затоки, ризикують опинитися відрізаними від світу через жахливий стан дороги, що веде до селища Івано-Франкове.

Зима цього року видалася щедрою на сніг. То ж коли потепліло і сніг почав танути, єдиний шлях, що сполучав села з міжнародною трасою Львів - Краковець, став суцільною баюрою. Асфальту на цій дорозі не було споконвіку. Битий шлях проклали ще за Австрії, а остання спроба засипати хоча б найбільші ями була під час парламентських виборів  2012 року.

Відтоді цю дорогу і забули. А цієї весни дорога буквально поплила і стала  майже непроїзною,  застрягають легкові автомобілі, водій автобуса погрожує відмовитися їздити до села взагалі, таксисти беруть 90 гривень за 7 кілометрів дороги. А якщо комусь із селян знадобиться швидка?

Села не так далеко від Львова, якихось 30 км, багато мешканців щодня їздять в обласний центр на роботу. От і пояснюй щоразу керівництву, що запізнюєшся, бо  автобус забуксував у болоті. Або взагалі вгрузнув у снігу і всім селом його звідти відкопували.

Ближче до Великодня потепліло і  дорога підсохла, але перший-ліпший дощ знову перетворює її на суцільне місиво глини і болота. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ