Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Два українські фільми стали переможцями баварського кінофесту "5 озер"

Дві кінострічки українських режисерок Наталки Ворожбит і Катерини Горностай стали переможцями баварського кінофестивалю "5 озер".
Фото: munich.mfa.gov.ua

Про це повідомили в Генеральному консульстві України в Мюнхені.

“На цьогорічному міжнародному кінофестивалі "5 озер" відразу дві українські кінострічки отримали високі нагороди. Наталя Ворожбит перемогла у номінації "Perspektive Junges Kino 2021" за фільм "Погані дороги", а Катерина Горностай виграла головний приз "Fünf Seen Filmpreis 2021" за фільм "Стоп-земля", - йдеться у повідомленні.

Генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко виступив на церемонії нагородження та прийняв відзнаки від імені українських режисерок.

Участь у фестивалі "5 озер" відбулася за фінансової та організаційної підтримки Генерального консульства України в Мюнхені та Українського Інституту.

"Погані дороги" – дебютний фільм Наталі Ворожбит, поставлений за її однойменною п'єсою. Раніше цей фільм отримав кіноклубну нагороду у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики".

Стрічка "Стоп-земля" розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Сценарій фільму написала сама режисерка Катерина Горностай. Світова прем’єра стрічки відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де "Стоп-Земля" отримала нагороду "Кришталевий ведмідь" від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus як найкращий повнометражний фільм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ