Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двадцятиріччя Чорнобильської трагедії Львівська молодь відзначить поминальною процесією у центрі міста

26 квітня, у день двадцятиріччя Чорнобильської трагедії, колона, сформована зі студентів, представників молодіжних організації, парафіян та всіх бажаючих, пройде маршрутом  НУ "Львівська політехніка",  пам'ятник жертвам комуністичних репресій (вул. С.Бандери), фігура Матері Божої (проспект Свободи), пам'ятник Т.Г.Шевченку в знак пам’яті жертв Чорнобиля. Про це під час вчорашнього „круглого столу” за участю начальника управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрія Конрада розповіли організатори поминального заходу.

Захід організовують Товариство   "Молода   просвіта"   Національного університету "Львівська політехніка" Колегія    та    профком    студентів    і    аспірантів Національного університету "Львівська політехніка" Львівська міська організація Конгресу Українських Націоналістів,  Студентське   Братство   Львівської   національної академії мистецтв ЛМГО станиця Львів - Пласту НСОУ, за сприяння Головного управління у справах сім'ї та молоді ЛОДА.
Аварія на ЧАЕС стала найбільшою та найстрашнішою аварією, що призвела до чималих людських жертв та спричинила тяжкі екологічні та соціальні наслідки не лише на території України, а й за її межами. 26 квітня 1986 р. із зруйнованого 4-го енергоблоку викинулось близько 8 тонн радіоактивного матеріалу. Лише від гострої променевої хвороби померла 31 людина. Під дією вітру радіоактивні речовини рознеслись по території України, Білорусі, Росії; двічі обійшли навколо земної кулі, внаслідок чого в зону радіоaктивного зараження потрапили Австрія, Болгарія, Угорщина, Італія, Норвегія, Польща, Румунія, Англія, Туреччина, Греція, Німеччина, Фінляндія, Швеція, Югославія та інші країни. Перші наслідки Чорнобильської катастрофи - це сотні загиблих, мільйони опромінених, сотні тисяч переселених з рідних міст, психологічна травма для багатьох мільйонів людей. За статистикою, на сьогоднішній день на Україні налічується близько З млн. 300 тис. постраждалих. Ідея аварія стала національною трагедією України та екологічною катастрофою світу. Єдиний на той час у світі спеціаліст з наслідків вибуху ядерної бомби в Японії виніс жахливий вердикт: "Наслідки аварії на електростанції ви відчуєте по-справжньому лише через 20 років". Чорнобиль став історією кожного.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ