Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двері для членства України в ЄС та НАТО мають лишатися відкритими – зустріч лідерів України та Естонії

«Ми дуже задоволенні надійною і постійною підтримкою Естонією євроатлантичних планів України. Я дуже дякую за позицію Естонії щодо, щоб тримати двері відкритими, відповідно до рішення Бухарестського саміту 2008 року, для України в НАТО як потужний мотивуючий стимул для реформ», - сказав Президент Петро Порошенко під час зустрічі зі ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Естонської Республіки пані Керсті Кальюлайд.

За словами Петра Порошенка, це також є ефективним механізмом забезпечення безпеки держави в умовах, коли Росія зруйнувала повоєнний механізм глобальної безпеки, який базувався на Раді безпеки ООН.

«Хочу окремо подякувати Естонії за дуже ефективну співпрацю в рамках трастового фонду із кібербезпеки. Ми домовилися розширити нашу співпрацю. Тут знову таки обмін нашим досвідом є надзвичайно корисним для обох країн. І ми будемо ставити питання про розширення співпраці в цій надзвичайно важливій галузі», - додав Глава Української держави.

Президент також відзначив, що і українсько-естонська співпраця у безпековій сфері також є надзвичайно ефективною. «Ми маємо естонських інструкторів, ми маємо ефективну співпрацю  в оборонно-технічній сфері. Ми дуже цінуємо рішучі дії по укріпленню обороноздатності нашої держави», - наголосив він.

Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд, в свою чергу, підкреслила: «Двері для членства в  ЄС та НАТО мають залишатися відкритими для України». Керсті Кальюлайд також наголосила, що «ті зв’язки, які сьогодні існують між Естонією і Україною мають залишатися відкритими і наблизити вашу країну до Європи».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ