Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двері НАТО відкриті для України — Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор

Двері НАТО відкриті для України — заявив сьогодні, 30 вересня 2006 року, під час прес-конференції у Львові Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Вільям Тейлор.

«Уряд США глибоко цікавиться відношенням українського уряду до членства в НАТО. Уряд США не хоче тиснути на Україну. Україна самостійно повинна прийняти рішення про те, хоче вона в НАТО чи ні. Можливо, це питання вирішиться, коли в державі відбудеться референдум. Якщо ж Україна все ж визначиться, Уряд США готовий підтримати її, — зазначив Посол. — На мою думку, дискусія довкола НАТО повинна бути глибшою, але не повинна бути заполітизованою. Люди у Львові, Києві, Донецьку, Ялті та інших містах повинні ставити питання «що означає НАТО», «які переваги вступу в НАТО і що це коштуватиме Україні”. В наш час є певне непорозуміння і настороженість щодо НАТО. Мені часто ставлять питання: чи будуть розміщені на території України військові бази НАТО. Я відповідаю, що жодних таких планів немає. Часто запитують, чи служитимуть українські військовослужбовці в інших країнах. Я відповідаю, що Україна матиме суверенне право самостійно розпоряджатися, де знаходитися її військовим».
«НАТО — це більше, ніж військовий альянс. Це група країн, які мають однакові цінності щодо економічного і військового розвитку. Всі члени НАТО об’єднуються на добровільній основі», — додав Вільям Тейлор.
 «Що стосується роз’яснювальної інформаційної кампанії на Україні щодо НАТО, то її повинні вести представники української влади. Прем’єр-міністр України сказав, що готовий підтримати інформаційну кампанію в державі. А Президент України, міністри оборони та закордонних справ вже давно це підтримують. Якщо ж Уряд України попросить у США про допомогу у проведенні такої інформаційно-розяснювальної кампанії, то Уряд США допоможе», — додав Посол.
Нагадаємо, що нещодавно прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що Україна поки що не готова починати виконання Плану дій для здобуття членства в НАТО.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ