Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві переможні десятки львівського „Динамо”

Ватерполісти львівського „Динамо” свої виступи в 16-му чемпіонаті України розпочали з двох перемог, які вони одержали в стартовому турі, що завершився у Харкові.
Приїхавши до Харкова на стартовий тур ХVІ відкритого чемпіонату України з водного поло львівські „динамівці” дізналися, що в останній момент через фінансові проблеми відмовилася від участі в турнірі команда з Молдови. Отож у Комплексі водних видів спорту Харківського політехнічного інституту змагалися не чотири команди, як було попередньо заплановано, а лише три. Відповідно кожна з них провела по два поєдинки.
Як відомо, львівське „Динамо” вдома не має можливості проводити тренування на майданчику стандартних розмірів, а тому в підопічних Ігора Зінкевича та Юрія Гайдаєнка перед першим матчем кожного туру виникає одна й та ж проблема, пов’язана з переходом з „малої” води на „велику”. Проте цього разу галичанам у значній мірі зняти це хронічне питання допомогла гостинність господарів. У день приїзду тренер господарів туру, харківської РШВСМ-ХПІ Сергій Столяров відгукнувся на прохання своїх колег з міста Лева, і харків’яни та львів’яни провели спільне тренування. Погодьтеся, не кожен тренер пішов би на такий крок, тим паче, що вже наступного дня на команди Харкова та Львова очікувало очне побачення в стартовому матчі чемпіонату.
Перед матчем РШВСМ-ХПІ – „Динамо” головний тренер гостей Ігор
Зінкевич дещо побоювався за результат. Та воно й зрозуміло, адже стартовий поєдинок, та ще й на майданчику суперника – це завжди додаткове психологічне навантаження. Проте виявилося, що хвилювався керманич галичан даремно: львів’яни впевнено взяли гору над харків’янами з переконливим рахунком 10:3 (2:1, 2:0, 2:1, 4:1). У складі переможців хет-триком відзначилися Олег Добуш та Віктор Момот, а ще по одному м’ячу у ворота господарів закинули Сергій Грішин, Вадим Козлов, Ростислав Добуш та Іван Береза.
Вирішальними чинниками впевненої перемоги нашої команди стали відмінні дії в меншості (у львів’ян було 12 вилучень проти 3-ох у харків’ян) та краща функціональна підготовка. Фактично долю матчу було вирішено вже в середині третього періоду, коли „динамівці” відірвалися в рахунку на чотири м’ячі – 6:2. Проте наші хлопці не скинули обертів і довели справу до повного розгрому господарів. Проте потрібно віддати належне і харків’янам, які після такої важкої поразки зуміли менше ніж за добу оговтатися, і вже наступного дня в запеклій боротьбі з мінімальним рахунком 10:9 обіграти збірну Севастополя.
Завершувався тур матчем львів’ян та севастопольців. Цей поєдинок мав психологічний підтекст: півтора місяця тому „динамівці” у вирішальній зустрічі Кубка України проти кримчан, маючи почесний трофей практично в „кишені”, віддали його суперникам на останніх хвилинах матчу. Зрозуміло, що в Харкові наші хлопці горіли бажанням довести, що та прикра невдача була випадковою. Одразу зазначимо, що помста по-галицьки виявилася з великою кількістю „крові”: фінальний свисток зафіксував розгромну звитягу нашої команди – 10:2 (3:1, 1:0, 3:1, 3:0). Олег Добуш цього разу записав до свого активу покер, а Сергій Грішин – дубль. Залишили свої автографи у воротах кримчан і Віктор Момот, Вадим Козлов, Олександр Дядюра та Юрій Бегень.
Отож Новий рік „динамівці” зустрічатимуть у гарному настрої. Наразі вони мають 4 очки і посідають в турнірній таблиці друге місце. А лідируює маріпольський „Іллічівець”, який в домашньому турі одержав три перемоги над збірною Тбілісі, мінським РЦОП та „Іллічівцем-2” із сумарним рахунком 42:14.
Ігор Зінкевич, головний тренер „Динамо”, зазначив: „Перед початком туру побоювався за підсумок обох матчів, бо з Харковом ми грали в гостях, а Севастополь підсилився двома гравцями збірної Молдови. Тим несподіванішими стали для мене дві перемоги з таким великим рахунком. Проте далися вони нам не так легко, як можна подумати, якщо оцінювати лише їхні рахунки. Тішить, що практично всі хлопці зіграли на своєму рівні. А Олег Добуш, на мою думку, зіграв свої чи не найкращі матчі в кар’єрі. І якщо він не збавить до себе вимоги, то вже найближчим часом може стати гравцем національної збірної”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ