Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дві українські ілюстраторки увійшли у короткий список World Illustration Awards 2021

Альона Шостко та Ольга Штонда стали фіналістками престижної премії для ілюстраторів World Illustration Awards 2021.

Короткий список номінантів оприлюднили на сайті Британської асоціації ілюстраторів, - передає Читомо.

Альона Шостко з ілюстраціями до книжкового проєкту «Ці дивовижні українці» потрапила у категорію «Дитячі видання».

Проєкт складається з книжки та сайту, його створила креативна агенція Green Pinguin у 2019 році за підтримки Українського культурного фонду. Він доступний двома мовами: українською й англійською.

Видання структуроване за розділами, що присвячені українській історії, культурі, науці, стереотипам, революціям, святам та народам-сусідам. У книжці 20 розгорток на різні теми, по 20 фактів у кожному. Роботи Альони Шостко ілюструють кожен факт окремо, а також усі разом, − формуючи унікальну картину кожної розгортки, де текст інтегрували в ілюстрації. Ілюстраторка працювала на iPad за допомогою графічного редактора Procreate.

Альона Шостко у 2018 році закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв, ставши магістром графічного дизайну. Зараз вона керує сімейною студією дизайну, створює ілюстрації для інтернет-проєктів, програм, книжок, анімації. У 2020 році вона перемогла на міжнародному конкурсі IJungle Illustration Awards.

Ольга Штонда потрапила у категорію «Дослідження» з роботою «Не мій день».

1/1

Після кількох невдалих спроб знайти гриби авторці ця діяльність набридла. Але, на її думку, невдачі не повинні зупиняти нас у пошуках і спробах. Ця іронічна ілюстрація про те, що навколо нас багато можливостей, а нам потрібен лише правильний погляд на світ, щоб намагатися їх знайти.

Для малюнків ілюстраторка використала китайські чорнила та акварельний олівець. Намальоване вона відсканувала, об’єднала й обробила у графічному редакторі Photoshop.

Ольга Штонда − ілюстраторка із Харкова. У 2019 році закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв. У 2019-2020 роках навчалась у школі ілюстрацій Ars In Fabula, що в Італії. Ольга створює ілюстрації до дитячих книжок, обкладинок, журналів, плакатів. Захоплюється створенням власних історій та коротких анімацій.

До короткого списку номінантів увійшло 200 ілюстраторів. Нагородження відбудеться у жовтні у Лондоні. Ілюстраторів, які увійшли до короткого списку, запросять на церемонію нагородження, професійні онлайн-події, нагородять цифровим знаком, який можна додавати на сайт чи сторінки у соцмережах, запропонують членство у Британській асоціації ілюстраторів на пільгових умовах.

World Illustration Awards − щорічний міжнародний конкурс. Престижну премію заснувала Association of illustrators (Британська асоціація ілюстраторів) y 1974 році. Подавати свої роботи можуть як відомі, так і молоді ілюстратори.

Цього року в довгий список номінантів конкурсу потрапили шість українських ілюстраторок та ілюстраторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ