Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двоє представників Львівщини готуватимуться до Ігор Нескорених-2018 в Сіднеї

1 червня ц.р. організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні оголосив персональний склад збірної команди, які в жовтні цього року представлять Україну на Іграх Нескорених (Invictus Games) в австралійському Сіднеї.

До числа 15 учасників збірної увійшли представники Збірну України у складі 15 осіб визначали з числа переможців та призерів Національних Ігор Нескорених-2018, що пройшли в Києві 12 травня. Загалом конкуренція цього року була дуже серйозною: торік на Національних Іграх змагалися 106 учасників, цьогоріч — 172, з яких 68 потрапили у фінальний відбір, — розповідає Оксана Горбач, координатор проекту Ігор Нескорених в Україні. Не зважаючи на те, що до збірної потрапило тільки 15 учасників, на мою думку, всі учасники відбору перемогли та показали нескорений дух українських воїнів. Всім хочу подякувати за участь та закликаю продовжувати займатись спортом, надихаючи своїм прикладом інших».

До складу збірної команди України, сформовану з представників усіх оборонні структури, увійшло й двоє представників Львівщини, зокрема:

Богдан Оксентюк (Національна гвардія України, учасник АТО з 2014 року по даний час) – володар золотої медалі з плавання в категорії ISC та срібний призер у змаганнях з бігу на 1500 м у категорії ІТ7 на Національних Іграх Нескорених 2018.

Сергій Шимчак (ветеран Збройних сил України, учасник АТО у 2014-2015 роках) – володар золотої з велоспорту у категорії IRB 1, срібні медалі зі стрільби з лука серед новачків.

Рішення про включення учасника до збірної приймала відбіркова комісія в складі тренерів національної команди, представників ветеранської спільноти та організаторів.

Окрім спортивного потенціалу кандидатів, комісія також оцінювала їхні психологічні якості — для цього з ними проводили особисті співбесіди, — а також зважала на висновки лікарів, враховуючи високі тренувальні навантаження майбутньої команди.

Ключовою кваліфікаційною умовою участі у збірній було набуття кандидатом травми, захворювання чи поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій на території проведення АТО, в ході миротворчих операцій за участю України.

14 червня новообрана збірна вперше зустрінеться в повному складі під час перших тренувальних зборів в Києві. Протягом 18-денного табору учасники команди разом з тренерами та лікарями розроблять план подальшої підготовки до міжнародних змагань. Всього за час підготовки з червня до жовтня 2018 року українська збірна проведе три тренувальні табори, щоб підійти до змагань в найкращій формі.

На змаганнях в Сіднеї, які відбудуться 20-27 жовтня, військовики України змагатимуться у шести спортивних дисциплінах:

1. легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину)

2. плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині)

3. веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість)

4. велоспорт на шосе

5. стрільба з лука

6. пауерліфтинг

Цього року в спортивних змаганнях багато чого відбуватиметься для нашої збірної вперше. Так, українська команда дебютує в категоріях перегони серед спортсменів на візках та «ручний велосипед», в стрибках в довжину, метанні диску, а також візьме участь в естафеті у плаванні.

Вітаємо учасників від Львівщини з перемогою у відборі та дякуємо всім, хто приєднався до руху Ігор Нескорених цього року!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ