Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двом депутатам облради від „Пори” загрожує тиск з боку фракції за небажання голосувати за непрозорі майнові питання – член „Нової Галичини” Олег Паска

Двом депутатам Львівської обласної ради від фракції „Пора” Андрію Рожнятовському і Дем’яну Малярчуку загрожує тиск з боку однопартійців за небажання голосувати за відверто непрозорі рішення про приватизацію об’єктів спільної власності громад Львівщини. Про це „Гал-info” повідомив депутат обласної ради від НСНУ, член новоутвореного міжфракційного об’єднання „Нова Галичина” Олег Паска.
„На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради відбулася спроба переголосування рішення, яке учора не набрало необхідної більшості голосів депутатів, – сказав Олег Паска, розповідаючи про повторне голосування за пакет із 17 питань про приватизацію приміщень у Львові. – Сьогодні проти прийняття цього рішення проголосували усі члени міжфракційного об’єднання „Нова Галичина”, до яких також приєдналися двоє членів „Пори”.
Саме на них, за словами Паски, відтепер чинитиметься тиск. „Справа у тому, що це рішення повинно спочатку було пройти повторний розгляд на комісії, – каже Паска. – Цього не було зроблено. Депутатам також так і не пояснили, з яких причин ці приміщення повинні бути приватизовані, що наштовхує на думку про непрозорість процедури прийняття таких рішень. Саме тому депутати „Нової Галичина” і двоє депутатів „Пори” вирішили витягнути свої карточки, щоби це рішення не було прийняте”.
За словами Паски, за це на депутатів від „Пори” Андрія Рожнятовського і Дем’яна Малярчука чинитиметься тиск з боку фракції: „Потрібно зрозуміти, що ми не проти вирішення питань приватизації, але ми хочемо, щоби це відбувалося в правовому полі, в межах здорового глузду”.
За словами Паски, в майбутньому депутати вимагатимуть на сесії продемонструвати фотографії та детальну інформацію щодо кожного об’єкту та розглянути ці питання на профільній комісії, щоби зробити цей процес прозорим. „Такі випадки повинні бути висвітлені в ЗМІ, щоби в майбутньому запобігти подібному”, – вважає Олег Паска.
Нагадаємо, вчорашня сесія ЛОР вирішила не підтримувати цілого ряду питань про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад Львівської області. Питання вносилися пакетом із 17 пунктів. Спочатку депутати поставили вимогу розглянути кожен пункт окремо, після чого три питання із них депутати не підтримали. Йдеться про викуп орендованих ТзОВ „Редакція газети „За вільну Україну” нежитлових приміщень площею 641 кв. м. на вулиці Вороного, 3. Крім того, депутати не дозволили викупити нежитлові підвальні приміщення по вулиці Коперника, 17 (166,5 кв.м) і нежитлові приміщення четвертого поверху на проспекті Шевченка, 28 (219 кв.м), на яких накладено обмеження, встановлені Законом України про тимчасову заборону приватизації пам’яток культурної спадщини. Внаслідок цього депутати вирішили не приймати це рішення в цілому. На сьогоднішньому сесійному засіданні 62 депутати проголосували за повторне включення цього питання у порядок денний, однак при голосуванні рішення не уло прийнято – „за” проголосували тільки 59 депутатів облради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ