Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двом мешканкам Сокальського району за незаконний посів снодійного маку «світить» штраф або умовний термін ув’язнення

У Сокальському районі на присадибних ділянках громадянки Т., 1956 року народження, та громадянки К., непрацюючих мешканок сіл району, виявлено незаконний посів снодійного маку в кількості 2750 та 3048 рослин.

“Загалом з початку місяця у Львівській області зафіксовано 664 факти незаконних посівів снодійного маку. Якщо порушник до того не притягувався до кримінальної відповідальності і кількість рослин не перевищує 500 штук, то його притягують до адміністративної відповідальності. Переважно так і відбувається, оскільки мак вирощують бабці, яким по сімдесят років, і їх притягувати до кримінальної відповідальності немає сенсу. Тому кримінальні справи за фактом вирощування снодійного маку відкривають рідко. В основному судді обмежуються штрафами і умовним терміном ув’язнення”,- прокоментував “Гал-info” оперуповноважений управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВСУ у Львівській області Петро Якимів.
Нагадаємо, що згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель  караються штрафом  до  п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  арештом  на  строк  до  шести  місяців,  або обмеженням волі на строк до трьох років. Незаконний  посів  або  вирощування  снотворного  маку  чи конопель особою,  яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317  ККУ,  або вчинені за попередньою змовою  групою  осіб  з метою збуту,  а також незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель у кількості п'ятисот і більше рослин -     караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ